Recent Comments

​DÜŞMANLIĞI TEŞVİK EDENLERİ NEFRETLE KINIYORUZ.


Geçtiğimiz günlerde Konya'da 10 yıldır süren komşuluk husumeti sonrası kabul edemeyeceğimiz yedi vatandaşımız canice katledildi.

Olay nasıl ne şekilde olursa olsun, hiç kimsenin tasvip edemeyeceği, canice işlenen bir katliam, bir cinayettir.

Nefretle ve şiddetle kınıyoruz.

Bu tip olaylar kime yapılırsa yapılsın insanımızı üzer ve üzmüştür.

Ama asıl problem kendilerini gazeteci, tabip, siyasetçi olarak toplum önüne atanlar, toplumu birleştirici, barıştırıcı, problemleri çözme noktasında elini taşın altına koyması gerekenler olayları kasti olarak saptırarak bir ırkçılık, etnik ayrımcılık olayına dönüştürmeleridir.

Daha olayın olmasından bir saat bile geçmeden Türk Tabipler Birliği, gene İstanbul Tabip Odası konunun kendilerini ilgilendirmediği halde gerçek dışı "Kürtleri Katlettiler" tabirinden bir açıklama yaptı.

PKK Uzantısı siyasi parti HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar "Irkçı saldırı" diye tahrik edici hem de Konya'da basın açıklaması yaptı.

Bazı basın yayın organları haberi ırkçı saldırı, ırkçı katliam olarak servis yaptı.

Leman adlı karikatür dergisi gönüller sultanı Mevlana'yı kapağına koyarak eli kanlı bir terörist resmetti "Bizde sizi istemiyoruz" ibaresini koydu.

Oysa olay 10 yıllık bir husumet, hatta şu anki kavga sahiplerinin aldığı evin önceki sahibi bu ailenin verdiği rahatsızlık yüzünden evini sattığı bilgisi gerçeği de varken, defalarca kavga olmuşken olayı bir ırkçı saldırıya dönüştürmek düşündürücüdür.

Konya gibi çok etnik kökenlerin bir arada yıllardır yaşadığı güzide şehirde bu olayı etnik köken kavgasına sokmak insafsızlıktır, ahlaksızlıktır, şahsiyetsizliktir.

Bu caniliği, işleyen kişinin köylüsü olarak, nefretle, şiddetle kınıyoruz. Suç varsa cezasının şahısların vermesini asla kabul etmiyoruz. En ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Türk yargısı en adil bir şekilde olayı aydınlatacaktır.

Fakat milletin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini, toplum olma özelliğini bozacak sözleri, bozmak isteyenleri de en şiddetli bir şekilde nefretle kınıyoruz. Konya gibi güzide şehrimize ve insanımıza etnik ayrımcılık gibi bir lekeyi asla kabul etmiyoruz, buna da izin vermeyeceğiz.

Bizler Türk toplumu, Türk milleti olarak milli manevi değerleriyle bin yıllık Anadolu tarihinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Yörük, Boşnak, Arnavut ayrımı yapmadan yaşayan bir millet olarak soysuzların bizi bölmesine asla izin vermeyeceğiz. Bizler Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Yörük, Boşnak, Arnavut Kardeşliği içinde yaşamaya devam edeceğiz.  

Toplumu bölmeye çalışan Vatan hainlerine sesleniyoruz, farklı fikirlerde olsa da, siyaseten birbiriyle uyuşmasa da gelenekleri içinde yaşayan bu toplumun üstünden, Türk Milletinin üstünden elinizi çekin, etle tırnak olan bu toplum size pabuç bırakmaz, bölünmez der kamuoyuna saygılar sunarım.


Mehmet Ceylan
Gazeteci - Yazar
Bozkır Tepelice Köyü Dernek Başkanı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.