Recent Comments

Ters Algı Tekniği ve Bozkır

Ters algı tekniği ifadesini Ercan Harmancının bir yazısında okumuştum. Aslında yalan olan bir haberin gerekli motif ve algı oyunları ile gerçekten daha öte gerçekmiş gibi anlaşılmasını sağlayan bir teknikmiş. Bu ters algı tekniği twitter kaynaklı olarak Bozkır için de kullanılmakta. Trol olarak belirtilen sahte hesaplar üzerinden yakın bir zamanda Bozkırda taciz var parolası ile dolaştırılan bir haber vardı.

Bozkırda üniversite de okuyan kız öğrencilerin taciz edildiği, polisin ve jandarmanın öğrencileri suçladığına dair haberler dolaştırılmakta. Bu şekilde hem devlet, hem ilçe halkının tamamı töhmet altında kalmaktadır. Kısaca bir taşla kuş katliamı oluyor. Şahsen bu çalışmanın siyasi zemini olan kara propaganda ve yalan haber olduğunu düşünüyorum. Şu nedenle; yurt eylemleri ile devlet aciz ve zor durumda gibi gösteriliyor.

Pandemi süreci devam ederken pek çok kurum hala uyum sıkıntıları yaşıyorken eski düzende olduğu gibi ortam oluşması mümkün değildir. Elbette her şey eskisi gibi olamaz. Olmasını beklemek imkânsızı istemektir. Devletse yapsın demek te çözüm değil. Devleti de ayakta tutan insan iradesi sonuçta. İkinci bir hususta milliyetçi muhafazakâr kimliği ile bilinen bir yer de taciz, ülkenin başka yerlerinde yurt vb. meseleler ile devlete karşı insanları kışkırtma siyasetinin olduğunu düşünüyorum. 

Mekan olarak Bozkırın seçilmesi de tarihi kimlik ve siyasi koşullar göz önünde bulundurulduğunda şüphe çekmektedir. Ben şahsen münferit olaylar haricinde Bozkırda güvenliğe dair olumsuz bir şey söyleyemem. Hatta en son dayı meselesine kurumların ve insanların sahip çıkması oldukça mühimdi. Peki ya olamaz mı? Sosyal medya ahalisi yalan mı söylüyor? İhtiyatla yaklaşmak ile beraber her memlekette yanlış insanlar var ve bu dünya cennet değil. Birkaç kişinin yanlışını nasıl İzmir'e veya Malatya'ya mal edemiyorsak Bozkıra da mal edemeyiz. Büyük şehirlerin çoğunda insanlar nerdeyse yürekleri ağızlarında gezerken taşrada zaten ekonomisi öğrenciye dayalı yerleri genellemek sadece bu dünyada değil ahirette de insanları sorumlu bırakır. 

Bu arada çuvaldızı yine kendimize batıralım. Ya ama işin içinde şunlar, şunlar var. Onlara laf etmeyelim, ya da onlar değil de başkalarına kalsın iş, düşüncesiyle savunmaya kalkmak Bozkırlının kendine yapacağı en büyük kötülük olacaktır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Hocam ülkenin içinde bulunduğu durumdan siz de etkilenmişsiniz. Hükümetin işine gelmeyen bir şey duyduğunda hep bu muhalifler(teröristler, fetöcüler vb) demesi; muhalefetin her sıkıntıda sorunun kaynağı hükümettir, bunlar gittiğinde... demesi gibi işi büyütmüşsünüz.
    Olmaması gereken bir şey olmuş, öğrenciler de biraz destekle, biraz da gençliğin verdiği heyecanla etiket açmışlar, pek etkileşim de almamışlar netice itibariyle. Sinek küçük ama mide bulandırıyor. Sineklerle ilgilenmek gerekiyor biraz, umarım ilgilenilmiştir. Ama taciz iftirası Türkiye'de iftiranın en yaygınlarından(bu konudaki yasal metinler de içler acısı), elinde sineklikle gezmek de oldukça tehlikeli ve geri dönülmez hatalara sebep olabilecek bir davranış olur. Bundan da kaçınmak gerekir. Selam ile.

    YanıtlaSil