Recent Comments

Bozkır için ortak bildiri yayınladılar

Bozkır protokolünün organizasyonuyla bir araya gelen  siyasi parti ilçe başkanları yapılan toplantıda;
Bozkır Meslek Yükokulumuz İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan kalkınması için hayati önem taşımaktadır. Bozkır Kaymakamı, Bozkır Belediye Başkanı, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Yüksekokul Müdürü, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü bir araya gelerek fakülte binasının yapılabilmesi konusunda ortak bir bildiri yayınladılar.

Bozkır Kaymakamı, Bozkır Belediye Başkanı, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Yüksekokul Müdürü, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü bir araya gelirlerken, Bozkır'a fakülte binasının yapılabilmesi konusunda ortak bir bildiri yayınladılar.

Yapılan toplantıdan sonra toplanan heyet yayınladıkları ortak bildiride: "İlçemiz Bozkır'ın ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan kalkınmasında büyük önem taşıyan meslek yüksekokulumuza kazandırılan dört yıllık Odyoloji ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümleri için gerekli olan fakülte binasının yapılması için Bozkır İçin Tek Yürek olarak bu bildiriyi yayınlıyoruz. 

 
Ülkemizde yaşanan pandemiden dolayı fakülte binasının yapılması sekteye uğramıştır. Dört yıllık bölümlerde okuyan öğrenci sayısı şuan itibariyle 379 öğrencidir, dört yıl içerisinde bu sayı iki bin sayılarını bulacaktır.

Dört yıllık bölümlerimizin Bozkır'da eğitim öğretime devam etmesi açısından hayati önem taşıyan fakülte binamızın yapılması için bizler inanıyoruz ki suyu sert insanı mert Bozkır'ımızın güzel insanları, kurumlarımız, esnaflarımız ve her bir vatandaşımız fakülte binasının kurulması için elini taşın altına koyacağına inancımız tamdır. Söz konusu Bozkır olunca tek bilek tek yürek olan Bozkır halkımıza selamlarımızı sunar, şimdiden teşekkür ederiz." şeklinde açıklama yaptıkları gazetemize gelen bilgiler arasında yerini almıştır.

Bizlerde Bozkır Postası gazetesi olarak bu tür yapılan toplantılardan haberdar olmasak da bir şekilde bilgiler bizlere ulaşıyor. Fakat buna benzer birçok toplantılarda çıkan kararların sonucunda; o an orada hep birlikte "Her şey Bozkır için denilir. Bozkır için tek yürek olunur. Ama sonucunda, ne hikmetse Bozkır için bir arpa boyu ilerlemelerin sağlandığını göremedik. Tarihi bir ilçe olmamıza rağmen gelişemedik. 

Tarihi bir ilçe olmamıza rağmen neden kalkınamadık? 
Neden sanayileşemedik? 
bunun nedenlerini hiç araştırdık mı acaba?
Araştırıldıysa neden sonuçlar alınamadı acaba? 

Bozkır ve Bozkır dışındaki Bozkırlılar yatırımlarını dışarıya yapmayı ne zaman durdururlar ve Bozkır'a yatırımlarını ne zaman aktarırlarsa, işte o zaman Bozkır kalkınır. İnşallah bu toplantıda alınan kararların da arkasında herkes durur diyelim. Bizlerde yerel basın olarak Bozkır için her şeyin hayırlısı olsun." diyor, yıllardır yılan hikayesine dönen ve bir türlü yapılamayan fakülte binası da biran önce Bozkır'a kazandırılır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Heyet tarafından arz edilen suale cevaben bir soru sormak istiyorum,
    Şu 3 sebeple ki Bozkır yatırım bölgesidir, diyebileceğiniz, maddeleri yazar misiniz!
    Bozkır ilçesinde eğitim görmüş gençlerin % kaçı ilçede kalmış?
    Masada oturan kıymetli insanların % kaçı,çocuklarının istikbalini gerçekten Bozkır da görüyorlar? Insanlar artık ekonomik göçe zorlanıyor bu bozkır için 50 belki 60 yıl önce başladı.
    Aranızda, daha fazla diyenleri duyar gibiyim...
    Insanlar neden siyasi partilerinin kapısını asindiriyor, onlar size muhtaç iken neden millet onların iki dudağının arasından çıkacak sözler için el pençe duruyorlar!
    Bütün bunlar;
    Çocuklarını iş sahibi yapmak için
    teşkilat kapılarını aşındırmaktan vazgeçdiğimiz gün bitecek!
    Doğru dediğinizi duyar gibiyim!
    Sevgili site yöneticisi kardeşim, son sözüm sana;
    Cuma hutbesinde okunan ayeti iyi anla, orada herkes için alınacak misaller var.
    Yayinlamasan bile Allah benim bunu, seninle paylaştığımi biliyor.
    Selametle





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbimiz şüphesiz görür ve bilir yazmaya gerek yok ki :) Birde hakaret vb durumlar olmadıktan sonra ben içerikleri yayınlarım her zaman. :)

      Sil