Recent Comments

​Torosların göbeğine tekstil fabrikası


İşadamları Hasan Özcan ve Mustafa Çam, Orta Toroslarda yer alan Bozkır'a kurdukları tekstil fabrikasıyla hem üretime hem de istihdama katkı ağlıyor

Bozkırlı işadamları Hasan Özcan ve Mustafa Çam, ilçelerine kurdukları tekstil fabrikasıyla hem üretime hem de istihdama katkı ağlıyor. 32 yıldır tekstil üreticisi olan işletme sahiplerinden Hasan Özcan, 3 aydır fabrika oluşum aşamasında olduklarını belirterek, "1 aydır aktif çalışıyoruz. 55 makinalı bir fabrika burası. Bize çeşit çeşit ürünler geliyor, bunun içinde kesimimiz, dikimimiz ve ütü paket bölümümüz var. Hâlihazırda, mağazaya satışımız var, ürün mamulü çıkartıp gönderiyoruz. İstanbul'dan kesilmiş mallarımızda geliyor bazı müşterilerimizden. Yıkama oluyor, İstanbul'a gönderiyoruz. Çalıştığımız firmalarla, ortak bir çalışma aşamasındayız" dedi.

GÖÇÜ DURDURMAK İÇİN GELDİK

Hasan Özcan, Bozkır'a istihdam ve dışa göçü durdurmak amacıyla yatırım yaptıklarını ifade ederek "20 yıldır kendi işimi yapıyorum. Buraya insanlara istihdam imkânı vermek için geldim. İnşallah ilerleyen zamanda 200-250 kişiye çıkma hedeflerimiz var. Şimdilik 65 kişi ile çalışıyoruz. Gömlek üretimi yapıyoruz. İhracat çalışıyoruz. Bozkır'a genç kızlarımıza, genç kardeşlerimize, buradan göçü durdurmak için istihdam imkânı sunmak için geldik" diye konuştu.

MEYVESİNİ SONRA YİYECEĞİZ

Devlet büyüklerinden istihdam sunan insanlara yardımcı olmalarını istediklerini belirten Özcan, "Biz bu hizmet için ekmek yedirmek için buradayız. Biz de yiyelim bir parça diye uğraşıyoruz mücadelemiz bu. Anadolu'ya çıktık, Bozkır'da ilk kez fabrika sistemine geçtik. Şükür bundan sonra da iyi olacağına inanıyorum. Toparlamaya çalışıyoruz. Biz şimdi uğraşacağız sonra da bunların meyvesini yiyeceğiz, bunun aşamasındayız" şeklinde konuştu. İşletme sahiplerinden Mustafa Çam ise "Bozkır'a istihdam sağlansın bu fabrika buradan gitmesin diye bu işe ortak oldum. Çalışanlarımız Bozkır'ın içinden ve köyünden oluşuyor" ifadelerini kullandı. 

Konya Pusula Haber (Esra Örengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.