Recent Comments

Bozkır Gençlik Merkezinden Üniversiteli gençlerle doğa yürüyüşü etkinliği



KONYA (AA) - Konya’nın Bozkır ilçesinde Bozkır Gençlik Merkezi’nin organize ettiği “Öğrenim gördüğüm ilçemin doğal güzelliklerini tanıyorum” etkinliği Üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.  

Bozkır Gençlik Merkezi ilçede faaliyete başladığı günden itibaren özellikle Üniversite gençliğinin ilçeyi tanıması ve özellikle ilçenin insanlarıyla etkileşimini artırmak için ilçede çeşitli kültürel etkinlikler düzenliyor.  

Bozkır Gençlik Merkezinin ilçede bu hafta düzenlediği “Öğrenim gördüğüm ilçemin doğal güzelliklerini tanıyorum” etkinliğinde Bozkır ilçe merkezinden patika yoldan başlanan etkinlik, Çarşamba Çayı çevresinden devam ettirilerek Dereköy mahallesine kadar gerçekleştirildi. Dereköy Mahallesinde ilçenin simgelerinden Tahin ve Köpük karışımı ikramında bulunuldu.  

İlçeye bağlı Karacahisar Mahallesinde bulunan ilçenin C Tipi Mesire alanlarından Aygırgediği Mesire alanında gerçekleştirilen doğa yürüyüşünden sonra Karacahisar mahallesi Youtuber’i Hasan Ay’ın Bangolav evi ziyaret edilerek burada sosyal medya ve köy hayatyı üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.  

Etkinliğin Tüm Fotoğrafları !!!

Gençlik Merkezinin organize ettiği etkinlikte AA muhabirine açıklamalarda bulunan Üniversite öğrencisi ve Gençlik Gönüllüsü Kübra Yıldız yaptığı açıklamada “Ben Malatyalıyım.  

Sağlık Bilgi sistemleri Teknikerliğini kazanarak Bozkır’a geldim. Bozkır ilçesinde Gençlik Gönüllüsüyüm. Bugün biz Konya’nın köylerini gezdik ve oldukça beğendik.  

Meşhur Bozkır Tahinin üretimini yerinde görerek Tahinciden Tahin yedik. Bozkır’ın mesire alanlarından Aygırdibi Mesire alanını da ziyaret ettik burası çok güzel. Buraları daha önce görme fırsatımız olmadı. Bu organizasyonu düzenledikleri için gençlik merkezimize teşekkür ederim.  

Öğrenci arkadaşlarıma tavsiye ederim, herkesin gelip görmesini isteyeceğim yerler.  

Üniversiteye ilk geldiğimizde burası küçük bir ilçe olduğu için vakit geçiremiyorduk ancak gençlik merkezimiz olunca ilçede çok çeşitli etkinliklerle güzel vakit geçiriyoruz. Tüm öğrencilerimizin gençlik merkezine üye olmasını istiyorum. “Şeklinde konuştu.  


Bozkır Gençlik Merkezi sorumlusu ve Gençlik Lideri Müslüm Uslanmaz yaptığı açıklamada “Gençlik Merkezimizde gençlere yönelik sosyal, Sportif ve Sanatsal faaliyetler yapılmaktadır. Özellikle gençlerin hoşuna gideceği ve sosyal sorumluluk anlamında da katkı sağlayacağı etkinlikler yapıyoruz.  

Bugün öğrencilerimizle beraber doğa yürüyüşü yapıyoruz. Yaptığımız bu doğa yürüyüşünü sadece yürüyüş şeklinde değildi farklı etkinliklerle de renklendirerek yapıyoruz.  

Bozkır merkezden başladık ve Dereköy mahallesine kadar gençlerle patika yollarda yürüdük. Dereköy mahallesinde bir Tahin işletmemizde Tahin üretiminin süreçlerini görüp sıcak tahinin tadına baktık. Aygırdibi bölgesinde doğa gezisi düzenleyerek Bozkır’a biraz daha alışmalarını amaçladık.  

Öğrencilerimizin talebi üzerinde bölgemizde Youtuber olan Hasan Ay’ın Bangolav evini ziyaret ettik. Buradaki en büyük amaç küçük ve şirin ilçemizde de güzel vakit geçirilebildiğini burada güzel aktivite ortamları olduğu ve güzel dostluklar kurulabildiğini göstermekti.  

Bozkır ilçemiz küçük bir ilçe olduğu için ön yargılarla geliyorlar ancak merkezimizde yaptığımız faaliyetlerle Bozkır artık onların ikinci bir memleketi haline geldi. Bugünkü etkinliğimize 35 öğrencimiz katıldı. Gençlik merkezimize Bozkırlı gençlerimizindi gelerek tüm etkinliklerimize katılmalarını talep ediyoruz” Şeklinde konuştu.  

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.