Recent Comments

​İKİ RESİM ARASINDAKİ 7 FARKI BULUNUZ


Gün geçmiyor ki ülke gündemini sarsacak videolar dolaşıma sokulup medya mahallesine ağzına sakız edilmesin. Yakın zamanda muhtemelen bir kreşte çekilen "Osmanlı ve Cumhuriyet kadını" mukayesesi akıllara zarardı. Birinci husus verilen örnek ve dil karşıdaki kitleye uygun değil. Dahası o kıyası hiçbir yaş grubuna yapamazsın. Oldu mu oldu. İkincisi biz öğretmen adaylarına baya ciddi sınavlar yapıyoruz. TBMM kaç vekil var. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını kim atar. Hepsini ezberletiyoruz. 

İnsanlar sınavda bu soruları çözüyorlar. Ama bu insanlara şunu öğretemedik. Kıyas yaptığın insanlar çarşıda pazarda bir arada dolanıyorlar. Akrabalar muhabbet ediyorlar. Bu gerçeğe rağmen sen küçük çocuklara insanlara kılık kıyafetinden dolayı düşman olmayı öğretiyorsun. Tam tersi örneklerde mevcut elbette… Üçüncü örnek tarih bilinmiyor. Evet öğretmenlerimize tarih anlatıyoruz ama Türk insanının dün nasılsa bugünde öyle olduğunu anlatmıyoruz. Kadın ve erkek düşünceleri, tavırları hiç değişmedi. Cahiliye döneminde de, Hz. Peygamber döneminde de insanlar karakter yapılarına göre davranıp ona göre giyiniyordu. Elhasıl bugünden hiçbir farkı yoktu. Özetle kimsenin bu milleti provoke etmeye ve ayarlarıyla oynamaya hakkı yoktur. Olamaz da.

SAHTE DOÇ'A DAİR

Memleket olarak en büyük eksiğimiz olan diplomasız akademisyen bulundu. Bu akademisyen Aksaray üniversitesinden çıktı. Haydi diyelim dayısı amcası vardı bir yerlerde. İşi kitabına uydurdu. Bir kişinin bile Doç'un Youtube'a verdiği röportajın hangi kanala verdiğini bilmemesi mümkün değil. Hep beraber bunu atladık. Bir şekilde referans oldular. Görenler kör, kulaklar sağır oldu. Terörle mücadelenin yoğun olduğu bir dönemde o kanala mülakat veren bir kişiye arka çıkmakta büyük maharet. Hak edenin, sınav ve mülakat gibi zorlu süreçlerle bir yerlere gelebildiği, binlerce öğretmenin atama beklediği günümüzde diploması olmadan Doç olmak büyük başarı. Önemli bir noktada şu insanların çoğu zaman 50-60 km öteye ayda 2 bin tl'ye ücretli öğretmenlik yaptığı günümüzde Sahte Doç'umuza ödenen ücretler geri alınarak hak edilen yerlere harcanması zarurettir. 

Selam ve dua ile
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.