Recent Comments

​Yöresel Günlere Konya Bozkırlılar ikramlarıyla damgasını vurdular


Zeytinburnu Belediyesi'nin 30 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlediği 17. Yöresel Günler Şöleninin 2.Gecesinde sahnede İç Anadolu Bölgesi vardı. İç Anadolu Bölgesi denince Zeytinburnu için Konya Bozkırlılar ve Çankırılılar Yöresel Günlerin olmazsa olmazıdır.

İç Anadolu, Rumeli-Balkan, Güney Doğu Anadolu, Ege, Akdeniz, Marmara, Doğu Anadolu, Türk Dünyası ve Karadeniz bölgelerinin yemek, kıyafet, müzik ve halk oyunları gibi kültürel değerlerinin tanıtımının yapılacağı şölen ilk gününden itibaren yoğun ilgi görüyor. Yöresel günlerin ikinci gününde İç Anadolu bölgesine ait ürünler halkın beğenisine sunuldu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy stantları tek tek gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Yöresel Günlerin 2.Gecesinde Konya Bozkırlılar Gecesinde açıklama yapan Belediye Başkanı Ömer Arısoy İç Anadolu Bölgesi denince Bizim için Konya demektir. Konya denince Bizim için Bozkır demektir. Bozkır Belediye Başkanımız bizlere sürpriz yaparak bu akşam etikliğimize katıldılar. Hoş geldiler. Konya gecesi olunca Çevre şehircilik Bakanımız Murat Kurumu'mu da anmadan geçmek olmaz. Bakanımız başta millet bahçecimiz olmak üzere Kentsel Dönüşüm projelimizde bizlere çok büyük destek verdi dedi.

Konya Bozkır Gecesinin sahnede olduğu Yöresel Günlerin İkinci gününde Bozkır Derneğinin olağan genel kurulu vardı. Başkan Av. Mustafa Göksu hemşerilerinin desteğiyle Dördüncü kez Dernek Başkanı seçildi ve sıcağı sıcağına yöresel günlere katıldı. Tecrübeli Başkan Mustafa Göksu Zeytinburnu TV'ye yaptığı özel açıklamalarda kendisin 4 dönemdir böylesine özel bir göreve layık gören hemşerilerine teşekkür etti. 17 Yıldır aralıksız Yöresel Günlere katılan Konya Bozkırlılar adına Başkan Göksu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'a teşekkür etti. Konya Bozkır'a has Elmasından Haşhaşına, Pekmezinden Tahinine onlarca organik ürün için Tüm Zeytinburnu Halkını Başkan Göksu Konya Bozkır standına davet etti.

Halk oyunları gösterisi Sami Çelik ve Uğur Işılak Konserinin ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy beraberinde Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, KONSİAD Başkanı Kemal Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, CHP İlçe Başkanı Metin Doğan, MHP İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu, Meclis üyesi Halis Özgenç, AK Parti İlçe Başkan Yrd. Ahmet Ilgaz, Selvispor Kulüp Başkanı Kadir Ünver ve Konyalılarla birlikte Bozkır standına geçerek misafirlere etli pilav, etli ekmek, çorba ve Bozkır'ın yöresel lezzetlerini  ikram ettiler. 17. Yöresel Günlerde Konya Bozkır gecesi çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kaynak: Zeytinburnu Haber

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.