Recent Comments

Sitemizin Köşe Yazarı Karabacak'ın En Son Kitabı "Namazlarımızı Bilinçaltında Kılabilmek"


Yaklaşık 15 yıldır sitemizde köşe yazarlığı yapan aslen Bozkır Söğütlü olan eğitimci-yazar M. Emin Karabacak'ın yeni ve 7. kitabı "NAMAZLARIMIZI BİLİNÇALTINDA KILABİLMEK" siz değerli okurlarla buluştu.

Okurların severek okuduğu; "Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu, Sinirli Anne Babaların Akıllı Telefonla İmtihanı, Bilinçaltı Şakadan Anlamaz, Sınavlarda Başarının Sırları ve Bayramlık İstemeyen Çocuklar" kitapları bulunan köşe yazarımızın bu kitabıyla namazı farklı bir açıdan ele almış.

 Son kitabını yazma amacını köşe yazarımız; "Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek" kitabımı okuyan anne-babaların, 'Hocam çocuklara namazı bilinçaltında sevdirebilmek için önce bizim bilinçaltımızda namaz olması gerekmez mi? Rol model olabilmek için nasıl namaz kılmalıyız?' soru ve beklentileri; öğrencilerimizin de, 'Hocam, biz de namaz kılıyoruz fakat Hz. Ali'deki (r.a.) namaz şuuru, neden bizde yok?' soru ve talepleri, elinizdeki kitabı yazmamıza vesile oldu. Yani  namazı huşû içinde kılmayı bilinçaltımıza yerleştirmenin yollarını göstermek üzere bu kitabı kaleme aldık." diyor.

Köşe yazarımız Karabacak; "Zihnimizin %90'ını oluşturan bilinçaltımızda huşû içinde namaz kılabilmek için namazı bütün kural ve yönleriyle bilinçaltımıza yerleştirmemiz gerekir. Eğer bilinçaltımıza namazı hakkıyla kavratamazsak, namazı mükemmel bir şekilde kılamayız ve namazı kılma esnasında bilincimiz (düşünce) farklı şeylerle meşgul olmaya başlar. Namazda huşûyu yakalayabilmek için bilinçaltında kayıtlı bilgilerin önemi yadsınamaz. Bu yüzden kitabımızı, bilinçaltını dikkate alarak hazırlamaya çalıştık." diyerek şu iki örneği verir:

"Bir gün Mecnun, çölde Leyla'yı düşünerek gezerken namaz kılan birinin önünden yanlışlıkla geçer. Namazı bitiren adam: "Ey Mecnun! Beni görmüyor musun da namaz kılarken önümden geçiyorsun?" der.

 Mecnun: "Be adam! Ben Leyla'yı düşünürken seni görmedim. Peki, sen Mevla'nın huzurunda Mevla'yı düşünürken beni nasıl gördün?" der.

 Adamın biri bir gün İmam-ı Âzam'a gelerek şöyle der: "Ey imam, ben namazlarımı huşû içinde kılamıyorum. Namazda iken ya develerimi otlatıyor ya da onlarla ilgileniyorum. Oysa siz benden daha zenginsiniz. Siz ibadet zevkine nasıl erişiyor, ibadetlerinizi huşû içerisinde nasıl yapıyorsunuz?" diye sorar.

İmam-ı Âzam da adama şu ibret dolu ve bir o kadarda düşündürücü cevabı verir: "Ben develerimi kalbime bağlamam ki ahıra bağlarım…"

Sitemizin köşe yazarı karabacak; "Kitapta yer verdiğimiz örneklerin de güncel ve yaşanmış hikâyeler olmasına dikkat etmeye çalıştık. Yine konumuzla alâkalı ayet ve hadislere yer verdiğimiz gibi hadislerin de sahih hadislerden olmasına özen gösterdik. Bir Müslüman kardeşimizin bilinçaltında namazın huşû ve farkındalığını sağlamak amacıyla ele aldığımız bu eserimizi istifadenize sunuyoruz." demektedir.

152 sayfadan oluşan köşe yazarımızın bu kitabı da diğerleri gibi kitap Ensar Neşriyat tarafından yayınlanıştır. Bilgi için; Ensar Neşriyat Tel: (0212) 491 19 03-04

https://www.ensarnesriyat.com.tr//product/search?q=emin%20karabacak&s=7

Köşe yazarımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.