Recent Comments

Başkan Öztürk Tarımda Artan Girdilere dikkat çekti "Acil çiftçimiz desteklenmeli" dedi.


Çiftçi artan girdi maliyetlerinden dert yanıyor. Bozkır da ki çiftçiler ile görüşen Bozkır Ziraat odası Başkanı Ali Öztürk, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Köy ve kasabalardaki çiftçiler gübre, ilaç, mazot ve tohum zamları nedeniyle üretim yapmakta zorlandıklarını belirttiler. "Gübre fiyatları uçtu, ilaç ve mazot zammı durdurulamıyor." diye dert yanan çiftçiler bu şartlar altında üretim yapma şansımız günden güne zorlaşıyor" dediler.  

Devletimiz son yaptığı KDV İndirimlerinde Tüketicinin her zaman yanında olduğunu gösterdiği gibi, Üreticimizin de yanında olduğunu göstereceğine inanıyorum.  

Hiç zaman kaybetmeden müdahale edilerek, üreticiyi ve dolayısı ile tüketiciyi koruyacak tedbirler alınmaz, sektör kaderine bırakılmaya devam ederse, bu işin faturası bu yıl çok ağır olacaktır.  

Hayvancılık yapan yetiştiricilerin artık üretimin maliyetini değil de, üretim yapmamanın hesabını yapmaktadırlar. Üretimden çıkan insanımızın tekrar dönmesi de mümkün görünmemektedir. Üretimden vazgeçmek demek üretimin azalması demektir. Bu şekilde olursa herkes çok ağır bedeller ödeyecektir.

Üreticinin eli gübreye girmiyor Tarımsal girdi fiyatlarında ki artış çiftçinin ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Çiftçimiz bu artan gübre fiyatlarından dolayı bu sene tarım arazilerinde yeterli ölçüde gübre kullanamayacak gibi görünüyor. Buda haliyle her türlü gıda ürününde rekolte düşüşlerine sebep olacak ve buda az ürün olması nedeniyle vatandaşa aşırı fiyatlı ürünler olarak yansıyacaktır.  

Hepimizin aynı teknede olduğumuz bilinerek gerekli adımlar atılmalı. Çiftçimizi rahatlatan destekler olmazsa ve girdi maliyetleri düşürülmezse çiftçi üretemeyecek, üretilen az ürün fahiş fiyata satılacak vatandaş mağdur olacak. Bu süreçler sonrasında bu sıkıntılarda ülkenin ekonomisine olumsuz yansıyacaktır.  

Mazot fiyatlarındaki afaki zamlar, traktörlerin çalışmasını durdurdu.  

Son yapılan zamlarla Çiftçilerimiz Traktörlerini çalıştırıp tarlalarını sürmekten çekinir hale geldi. Gemilere ekonomik kalkınma için yapılan indirimli mazot fiyatları gibi çiftçimize de maliyetine fiyatlar verilmiş olsa biliyoruz ki üretimiz atıl durumda olan binlerce dönüm araziyi de sürüp tarıma döndürecektir.  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.