Recent Comments

Bozkırlı Şef Tekerkaya Uluslararası Ödül


Türkiye ve Konya Gastronomisine Uluslararası Ödül…

Yemek kitaplarının Nobel'i olarak anılan Edouard Cointreau'nun
Kurucusu olduğu "Gourmand Ödülleri" olan Gourmand Cookbook Awards 2022 yılı listesi açıklandı.

Dünyanın en prestijli Yemek kitapları yarışmalarından Gourmand'da bu yılın kazananları Türkiye'den Chef Ulaş Tekerkaya oldu.

Chef Ulaş Tekerkaya'nın uzun araştırmalar sonucunda hazırladığı ve Karatay Belediyesi Karatay Kültür Yayınları tarafından yayınlanan 10.000 yıllık Çatalhöyük ve Boncukluhöyük Mutfak Kültürü Gourmand A06 özel ödüller kategorisinde ödüle layık görüldü.

Gourmand özel ödülü 2-5 Haziran tarihlerinde İsveç'in Umea kentinde düzenlenecek Uluslararası 50'den fazla ülkeden izleyici kitlesinin katılacağı ödül töreninde Chef Ulaş Tekerkaya 10.000 yıllık Çatalhöyük ve Boncukluhöyük Mutfak Kültürü kitabının sunumunu yapıp, 10.000 yıllık Tarım ve Gıda tarihi için önemini anlatarak Gourmand A06 özel ödülünü alacak.

Chef Ulaş Tekerkaya tarafından hazırlanan 10.000 yıllık Çatalhöyük ve Boncukluhöyük Mutfak Kültürü kitabının Editörü Mustafa Akturfan,Tashih  Ümit Sormaz, Tercüme Yasemin Bulunmaz, Arkeolog Numan Arslan,Fotoğrafları Rifat Ergan, Grafik tasarım ve dizgisini Can Servet, yaptı, Karatay Belediyesi Karatay Kültür Yayınları tarafından yayınlandı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.