Recent Comments

Dereköy'de Bayram Arifesinde gerçekleşen yangın ülkeyi yasa boğdu.

Dereköy Mahallemizde 1 mayıs 2022 günü saat 18 sıralarında 53018 sk 36 numaralı Havvayar Sırm'a ait evin giriş kapısındaki eklenti alanında bulunan Ocakbaşından sıçrayan kıvılcımların alev alması sonucuyla yangın meydana gelmiştir.

Sözkonusu yangına ilk müdahaleyi yangını gören  komşuların yapmasına rağmen rüzgarında etkisiyle yangın kısa sürede büyümüştür. 

Büyükşehir Belediye itfaiyesinin mahallemizdeki bulunan gönüllü itfaiyeci tankeri ile yangına saat 18.30 sıralarında müdahalede bulunulmuştur. 

Yangın bitişikte bulunan Havva Çöllüoğlu'na ait 38 kapı  numaralı  boş evede sıçramış evi kullanılamaz duruma getirmiştir. Altaki 2 yaşlı vatandaşımızın yaşadağı 34 numaralı eve ve üsteki yalnız yaşayan bir vatandaşımızın  bulunduğu 40  numaralı eve sıçramasını önlemek için gerekli müdahaleler itfaiyeler gelinceye kadar tankerle vatandaşlar tarafından  yapılmıştır.

Medaş ekiplerince yangın  tehditi altındaki evlerin elektriği kestirilmiştir.  

Söz konusu yangında zihinsel özürlü oğlu Mehmet Ali Sırım'la birlikte yaşayan Havvayar Sırım isimli teyzemiz yangını fark edıp balkondan yardım isteyip tekrar oğlunu kurtarmak için eve girdikten sonra kendisinin birdaha haber alınamamıştır. 

Yangın kotrol altına alınıp soğutma çalışmaları başladıktan sonra saat 02.10 sıralarında  Mehmet Ali Sırım'ın saat 04.30 sıralarında maalesef Havvayar Sırım'ın cansız bedenlerine ulaşılmıştır.

Muberek bayram arefesinde meydanagelen bu acı olay neticesinde haber alan herkes hüzne boğulmuştur.  

Yüce Allah'tan Havvayar Sırım teyzemiz ile  Mehmet Ali kardeşimize rahmet diğer  çocukları Ayşe,Mustafa ve Ferah'a ve yakınlarına  başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Yangını haber alır almaz her türlü imkanı seferber eden sabahın erken saatlerine kadar ekiplerin başında  çalışmaları takip  eden sayın Kaymakamımız Fatmagül Dalmış'a 

bütün itfaiye ekiplerimize ,jandarma ekiplerimze Belediye ekiplerimize Medaş ekiplerimize destek için arayan  Çağlayan Sorkun Karacahisar Harmanpınar mahallesi  muhtarları ve mahalle halklarına oruçlu onlarca ekip çalışanlarına yemek su ayran ikram eden komşulara sayamadığımız emeği geçen herkese  mahalle halkımız adına sonsuz    teşekkürlerimizi sunarız. Allah böyle acıları kimseye birdaha göstermesin.

'#yangın  #bozkır #dereköy 

Ramazan Deniz

 Dereköy  mahallesi muhtarı


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.