Recent Comments

Kaymakam Turan'ın 24 Kasım Öğretmenler günü mesajı.

Değerli öğretmenler, kıymetli mesai arkadaşlarım;
 
Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928 tarihinde "Başöğretmen" unvanının verildiği ve Millet Mektepleri Talimatnamesi ile resmîleşen "24 Kasım" günü, 1981 yılından beri "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu anlamlı gün her yıl öğretmenlerin hem toplum nezdindeki öneminin hatırlanması hem de öğrencilerin gönlündeki değerinin paylaşılması açısından önemli bir gündür.
Köklü bir geleneğe sahip olan Türk eğitim sistemi, zengin bir kültür ve bilgi birikimine sahiptir. Ancak eğitim başlı başına ele alınabilecek bir kavram değildir.

İlk eğitim bilimcilerden biri olan ve dönemine göre görüşlerinin derinliğinden dolayı kendisine muallim-i sâni denen Farabi, ebeveynlerin aile fertleri, öğretmenlerin öğrenciler ve devletin millet üzerindeki eğitim sorumluluğuna atıfta bulunarak eğitimin çok boyutlu bir alan olduğunu bizlere göstermektedir. Bu nedenle, nitelikli bir eğitim sistematiği için bu dengelerin birbiriyle uyumlu ve iletişim halinde olması gerekmektedir. Dünyanın ve toplumların sürekli ilerleme kaydetmesi ve çevremizde meydana gelen değişimlerle çağın modernize edilmesi, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile bilginin yönünün ileriye dönük olmasından dolayı eğitim ve öğretim sisteminin en önemli uygulayıcılarından biri olan öğretmenlerimize önemli sorumluluklar düşmektedir. 

Öğretmenlik, sürekli gelişme halinde olan bir uzmanlık mesleğidir. Sabrıyla, bilgisiyle, öğretici rolüyle öğrencilerin gelişiminde ve hayat serüveninde iz bırakan öğretmenlerin, her öğrencinin farklı bir yeteneği olabileceği ve bu yetenekleri keşfederek öğrencilerin çok yönlü gelişmelerine, proje üretmelerine, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan akranlarının önüne geçebilmesine ve en önemlisi elde edilen birikimlerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlaması bizler için çok değerlidir.


Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi "…Benim asıl kişiliğim öğretmenliğimdir; ben milletimin öğretmeniyim…" düsturuyla bu kutsal mesleği icra eden tüm öğretmenlerimize üstün başarılar diler, öğrencilerimiz ve geleceğimiz adına yapılan her türlü olumlu düşünce ve davranışı, talep ve önerileri önemsediğimizi ve desteklediğimizi ifade etmek isterim.
Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal görevlerinin bilinciyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla vazifelerini yerine getireceklerine inandığımız tüm öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutluyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan öğretmenlerimize başarı ve sağlık dolu bir ömür diliyorum.
 
 
​​​​​​​​​Tolga TURAN
​​​​​​​​​ Kaymakam
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.