Recent Comments

Bozkır Kaymakamı Turan’ın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı


Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan "Dünya Engelliler Günü" toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını korumayı ve refahını yükseltmeyi; engelli bireylerin yaşamına dair sosyo-ekonomik yapıdan toplumsal ve kültürel yaşama kadar birçok alana yenilik getiren uluslararası bir farkındalık günüdür. Engelsiz bir dünyada farklılıklara saygı ve hoşgörünün temel belirleyicisi herkes için eşit, adil, erişilebilir ve bağımsız bir yaşama katılım imkanıdır. Dolayısıyla bu özel güne yönelik yapılan etkinlikler, engellilerin verdiği ve onlar için verilen mücadelelerle birlikte sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel yaşam gibi gündelik hayatın her alanına entegrasyondan elde edilecek kazanımlara katkı sağlamaktadır.

Ülkemizde son yıllarda yapılan mevzuat düzenlemelerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, basın-yayın kuruluşları vasıtasıyla toplumda önemli bir farkındalık oluşturulmuş ve engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyumu ve toplumsal yaşama katılımı kolaylaşmıştır. Dolasıyla bu kardeşlerimiz hiçbir engel tanımadan sportif faaliyetlerden sanatsal etkinliklere kadar birçok alanda önemli başarılara imza atmışlardır.

Bugün olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek istek, talep ve önerilerini dikkate alarak yaşamlarını kolaylaştırmak için tüm birimlerimiz aynı gayretle çalışmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün hayırlara vesile olmasını temenni eder; azimle ve inançla her türlü zorluğun üstesinden gelen engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte sağlıklı bir ömür dilerim.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.