Recent Comments

​Bozkır’da Kurulan Atölyelerde Ünlü Markalara ürünler üretiliyor.

Konya'nın Bozkır ilçesinde geçtiğimiz yıllarda açılan çalışanların çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 5 küçük atölyede üretilen tekstil ürünleri ünlü markalara dikim gerçekleştirilerek dünyanın farklı ülkelerine gönderiliyor.



Haber Tüm Fotoğrafları !!!

Bozkırlı girişimci Hasan Özcan’ın İstanbul'dan ata topraklarına dönerek eski bir apartmanın alt katında kurduğu tekstil atölyesi pek çok ev kadınının da hayatını değiştirdi.

Hızla iş öğrenen kadınların her biri birer tekstil çalışanına dönüşürken, talepler sonrası atölye sayısı ilçede bir yıl içinde 5'e çıktı.

Üretilen gömlekler ise Libya, Irak, Cezayir, Hollanda, Almanya, Fransa ve İtalya'da müşterilerle buluşuyor.

Çalışanların yüzde 80'inin kadın olduğuna dikkati çeken Özcan, "Biz meslek öğretiyoruz. Bu bitmeyen bir meslek." diye konuştu.

Kadın giyime yönelik Abiye, gelinlik dikmeyi düşünüyorlar.

25 kişinin çalıştığı 100 metrekarelik başka bir işyerinde faaliyet gösteren Bozkır Tekstil atölyesinin Üretim Müdürü Meryem Ceylan yaptığı açıklamada “Burada erkek gömleği üretiyoruz ve ihraç ediyoruz. Atölyede ağırlıklı olarak kadınlar çalışıyor. 

Burada çalışanlar daha önce hiçbiri bu işi yapmıyordu. Burada sıfırdan başladılar ve çok iyi yerlere ulaştılar. Erkek gömleği ile başladık ama ilerleyen zamanlarda abiye, gelinlik dikmeyi düşünüyoruz."








Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.