Recent Comments

307 yıl önce Atalarının göçtüğü Ata yurdu Bozkır'ı ziyaret ettiler.


Konya'nın Bozkır ilçesinden 307 yıl önce atalarının göçmesiyle Manisa Turgutlu ilçesine bağlı Bozkır Mahallesini yurt eden Bozkırlıların torunları ata yurtlarına ziyaret gerçekleştirdi.  ,



Manisa Turgutlu ilçesi Aşağı Bozkır ve Yukarı Bozkır köylerine 307 yıl önce Bozkır ve çevresinden giden Bozkırlıların torunları 307 yıl sonra ilk defa ata yurtlarını ziyaret etmek için Bozkır Mahalle muhtarı Mustafa Yılmaz başkanlığında oluşturdukları bir heyet ile Bozkır ilçesini ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında katılımcı ekip adına konuşma yapan Bozkır Mahalle muhtarı Mustafa Yılmaz "Bugün köyümüzden bir grup oluşturarak atalarımızın yaklaşık 307 yıl öncesinden geldikleri (köyümüzdeki yazılı tarih 1715, öncesini bilmiyoruz) Konya ilimiz Bozkır ilçemizi ziyaret ettik.  

Gerçekleştirdiğimiz bu gezimizde sadece Bozkır ilçe merkezimiz değilde Bozkır köyümüzün geldiği yer olan Üçpınar köyüne ve Aşağı Bozkır köyünün geldiği Dereköy köyünü de ziyaret ettik ve buralarda akrabalarımızı bulduk. Üçpınar köyünde Köselioğlu ve akışlı sülalelerinin mensupları ile tanıştığımızda duygusal anlar yaşadık. Ailelerimizin geçmişiyle ilgili çok önemli bilgiler edindik. Tıpkı geçmişte bizim olduğu gibi, Üçpınarlıların da eğitime çok önem verdiklerini, halen de devam ettiğini gördük.  

Köyümüzün tıpkı bizdeki gibi tilkicik ve söğüt bölgesine gittik komşu ve akraba köyümüz aşağı Bozkır'ın geldiği yer dereköy'üne de gittik.  

Bu ziyaretlerimiz bir günde gelişmedi, Konya Şehit aileleri Dernek Başkanım Süleyman Ege beyin ve Ahmet Mutlu beyin 3 yıl öncesi köyümüzü ziyareti ile başladı. Köylümüz Emekli Valimiz Mustafa Erdoğan abimizin, Konya Bozkırlılar Federasyonu Başkanı Burhan Yılmaz ve Durali Ferli ile iletişime geçerek bizlerde bu ziyaretimizi gerçekleştirmiş olduk.  

Atadan kardeşlerimiz Bozkırlılar sağ olsunlar bizleri çok güzel misafir ettiler ve ata yurtlarımızda bizleri gezdirdiler. Bozkırımızın Tepearası, Sorkun, Dereköy mahallelerini gezdik. Çağlayan Çat ve Bozkır barajlarını gezdikten sonra Aygırdibi Şelalesini gördük.  

İki günlük bu ziyaretimizde Bozkır Öğretmenevinde misafir edildik ve ilçe merkezindeki esnaflarımızı ziyaret ederek ata topraklarımıza olan 300 yıllık hasretimizi dindirdik.  

Bu ziyaretimizde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sadettin Saygı'ya, Bozkırlılar Dernek Başkanı Burhan Yılmaz'a, Konya Şehit aileleri Dernek Başkanı Süleyman Ege'ye ve  Üçpınar ve Dereköy mahalle muhtarlarımıza katkılarından dolayı tüm Bozkırlı kardeşlerimize teşekkür ederiz.  

Ziyaret sonrasın hasbihal ettiğimiz çoğu kardeşimizin en kısa sürede Bozkır ve Aşağı Bozkır köylerimizi de ziyaret edeceklerini söylemeleri bizleri ziyadesiyle memnun etti" dedi.  

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti belirten Konya Bozkırlar Dernek Başkanı Burhan Yılmaz yaptığı açıklamada "Sosyal Esirgeme Kurumunda çalışırken Konya Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan kendisinin de Bozkırlı olduğunu ve atalarının da Bozkır'dan göç ederek Manisa Turgutlu ilçesine yerleştiğini ve burada yurt tutarak iki köy kurduklarını belirtti.  

Vali Yardımcımızda o zamanlarda gerçekleştirdiğimiz bu sohbet sonrasın biz araştırmalarımızı sürdürdük ve sağ olsun Bozkır Mahalle Muhtarımız Mustafa Yılmaz'ın da katkılarıyla Konya Bozkır ile Manisa Bozkır arasın gönül köprülerini kurduk.  

Atalarının topraklarını tanımak isteyen Bozkırlı kardeşlerimizi Bozkır'da ağırlamaktan ziyadesiyle memnun olduk ve Manisa Bozkır'a kültürümüzü yanlarında götürebilmesi için Bozkır Dergimizi ve Bozkır kitaplarını hediye ettik" dedi.  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.