Recent Comments

DESTEK BÜYÜYOR

Sevgili hemşehrilerim.

Çoğumuzun bildiği gibi Mart 2009’da Bozkır’ın kalkınabilmesi için bir seferberlik başlatmıştık. Herhalde sonucunu merak ediyorsunuz.
Mart 2009’dan bu yana özellikle Bozkır dışındaki hemşehrilerimize projemizi duyurmaya çalıştık. Dışarıdaki Bozkırlıların %50’sine ve Bozkır’daki Bozkırlıların %70’ine duyurduğumuzu sanmaktayız.
Çok iyi tepkiler almaktayız. Destek verenler her geçen gün git gide çoğalmaktadır. Mart 2009’dan bu güne kadarki çalışmalarımızın özetleri şöyle;
1-İstanbul’da Bozkırlılar Derneği Başkanı Lokman Ciğerci Bey, Nisan ayında İstanbul’daki Bozkırlılar Derneği ve diğer köy derneklerinin başkan ve yöneticilerinin ve diğer Bozkırlı işadamlarıyla bir toplantı yaparak söz konusu projeyi değerlendirdiler. Projeye destek vereceklerini, sermaye koyacaklarını ayrıca her dernek kendi arasında enine boyuna projeyi değerlendireceklerini de bize bildirdiler. İlgi ve alakalarına şimdiden teşekkür ederiz.
2-Bozkır’da Bozkırlılar Vakfı gecesinde Başkan Kamil Bilgin Bey ve yöneticilerle görüşüldü. Bozkırlılar Vakfı projeyi değerlendirerek bize yöneleceklerini söylediler. Daha sonra projeyi değerlendiren vakıf yöneticileri projeyi beğendiklerini, Bozkır’ın kalkınabilmesi için projeye başlanılması gerektiğini, yalnız projeye ileriki yıllarda destek verebileceklerini söylediler.
3-Konya’daki Bozkırlılar Derneğinin gecesine de iştirak ettik. Projemizi onlara da duyurduk. Bu gecede de olumlu tepkiler aldık.
Ayrıca Eylül ayında Konya’daki Bozkırlı işadamlarımızla da detaylı görüşmelerimiz yapılacaktır.
4-Mayıs ayındaki Akkiseliler şenliğine komitemizce iştirak edilmiş, burada proje Akkiseli işadamlarımıza da tanıtılmıştır.
5-Teke tek, bire bir gerek Bozkır’daki, gerekse Bozkır dışındaki aklıselim hemşehrilerimizle yüz yüze ve telefonla görüşmeler yapılmakta ve proje anlatılmakta onların tepki ve görüşleri alınmaktadır.
6-İstanbul’da ünlü bir gömlek imalathanesi olan Akçapınarlı bir hemşehrimiz projemize destek verdiğini imalathanesinde (50 kişi çalıştırıyor) 1000 m2 kapalı alan bulunması ve şartlar oluşması halinde Bozkır’a gelebileceğini telefon görüşmesinde söyleyerek bizleri ümitlendirmiştir.
7-Yine İstanbul’da ünlü bir gömlek imalathanesi olan Harmanpınarlı bir hemşehrimiz de projemize aynı desteği vererek imalathanesinde (35 kişi çalıştığını) 1000 m2 kapalı alan bulunması ve şartlar oluşması halinde onunda Bozkır’a gelebileceğini telefon görüşmesinde söyleyerek bizlere aynı şekilde ümit verdi.
Komitemizin araştırmasına göre Bozkır’da iş yerleri olabilecek alanları ve yerleri tespit ettik. Bu alanlarımız sırasıyla şöyle;
1-Kapatılan 2000 m2 Bozkır Cezaevi,
2-Çağlayan’da 2000 m2 kalkınma kooperatifi binası
3-Dere’de 1000 m2 boş vaziyette bulunan Sağlık Ocağı binası
4-Harmanpınar Kasabasında yıllardır boş duran soğuk hava deposu
5-Taşımalı eğitime geçildikten sonra kullanılmayan köy okulları
6- İlçemizde boş duran soğuk hava deposu
Sonuç olarak söz konusu projemiz çoğu Bozkırlılar tarafından sahiplenilmekte ve desteklenilmektedir. Kurulacak şirketin kurucu üyeleri ve çalışacak komite hazır hale gelmiş olup, şirketin kuruluş işlemleri Ağustos 2009’da başlayacaktır.
Görüştüğümüz hemşehrilerimizden öncelikli olarak süt ürünleri tesisleri (peynir, yoğurt fabrikası) kurulması görüşü ağır basmaktadır.
Şimdiden destek veren, ilgi ve alaka gösteren hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.

Halil YUVAKTAŞ
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.