Recent Comments

Erkeklik Üzerine Birkaç Söz

cinsiyetten çok mert dürüst ,zayıfı kollayan, güçsüzün yanında olan zulme ve zalime karşı korkusuzca karşı duran kişilere denir bazen bu özelliklerde olan kadına bile erkek gibi kadın derler. Maalesef cinsiyet olarak erkek olmakla erkek olunmuyor.Kendisinde yukarıda sayılan özellikler gibi üstün seciyeleri taşıması gerekiyor.Yanlış anlaşılmasın tekrar yukarıda bahsettim  bizim erkek gibi kadınlarımız da var  cinsiyet ayrımı  yapıyor değilim.
Ne üzücüdür ki insan tüm güzelliklerini kaybettiği gibi  artık  adam gibi adam , erkek gibi erkek diyecek  insan kalmadı.Gücünü zayıfa  ,garibana  göstermek hele  hele  yaşlı bir kadına el kaldırmak  darp etmek  kimsesizi ezmek erkeklik sanılır  oldu .Küçük hesaplarla  zayıfı, garibanı  kimsesizi  sindirmek  ekmeğine kan doğramak   efelik yapmak  gurur verir oldu insanımıza.Oysa insanlığın adamlığın  bu olmadığını bilip   bu yönde  utanmaları gerekirken   savaştan zaferle dönen kahraman kumandan  vakarıyla toplum içinde gezip dolaşmaktalar.Ve çevrelerindeki   yoksul kimsesiz    halk deyimiyle kalender insanlara haa ! bak siz de onlar gibi olursunuz  bize boyun eğin  bize karşı haklı olsanız bile sesinizi çıkarmayın  mesajı vermekteler.Şunu da  belirtmeden geçmeyeyim zulme sessiz kalmak  da  zalimin yanında olmak demektir.
    Oysa şunu  akıllarına  sokmaları gerekir “Zalimin zulmü varsa mazlumun da Rabbi ,Mevlâsı var “. Sizin küçük hesaplarınız varsa Allah’ın  da bir hesabı  var siz  garibin  kimsesizin yanında olan kimsesizlerin kimsesi olan  Allahla  mı (hâşa) uğraşacaksınız .O kimsesizlerin kimsesi gariplerin Yâr ve yardımcısı  O’nun yanında olduklarına zulmettiğiniz zaman  ona karşı savaştığınızı anlayacak kadar beyin yok mu sizde .Eğer   biraz  aklınız başınızdaysa  zulmettiklerinize zulümden vazgeçin bir an önce helâllik dileyin de Allah sizleri affetsin. Değilse Allah seriul  hesaptır.(yani  çabuk hesap görendir)   Allah hesabı gördüğü zaman  tövbe artık fayda vermez.Yüce Allah bizi zalimlerin yanında O’na karşı olanlar zümresinden olmaktan korusun .Bu zümreden olanları da hidayete erdirsin(amin )
Celal ÜNAL
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.