Recent Comments

Kim Şanslı (Dedeme Mektup)

Canım Dedem  sen dünyadan ayrılalı  tam  otuz iki  yıl oldu.Daha dün gibi  dizinin dibine oturtup söğütten hüs(düdük)  yaptığın Artık çocuklar kendi oyuncaklarını kendileri yapmıyor dedeciğim.Pahalı bin bir türlü   elektrikli oyuncaklar çıktı onlarla oynuyorlar.Böyle mutlu olduklarını sanıyorlar.Oysa bu onları daha doyumsuz ve bencil yapıyor.Zengin aileler çocuklarına  pahalı oyuncaklar alırken ,  fakir ülkelerde de açlıktan çocuklar ölüyor .Artık kimse kimseyi  düşünmüyor. Dedeciğim  çok şey değişti sizler gideli  dünyada .Herkes benin derdinde.Çocukların gözü yaşlı , sevinmekten, sevindirilmekten  mahrum.Bir çoğu ölüm korkusuyla yaşıyor.
  Sen çocukları çok severdin değil mi dedeciğim. Sevindirirdin onları .Bahçeden topladığın  erikleri ,elmaları  caminin önüne  gelinceye kadar  çocuklara dağıtırdın.Seni görünce bayram ederlerdi dedemiz gelmiş diye.Bilmiyorum dedeciğim ne haldesiniz şimdi ,yaşamak istemezdin  bu günlerde ama beklide  Artık  o elmaların eriklerin bile eski tadı yok   her şey zehir sular bile .İnsan aç gözlülüğüyle   kendi cinsini yok ediyor farkında değil.Dün hastanedeydim sanki İzmir de insan kalmamış hepsi orada.Hastalıklar  da arttı bu günlerde  .Sanırım kıyamet yaklaştı .Hani  Musa Hoca  Dedem   kıyamet yaklaştığında yerden hastalık kum gibi kaynayacak  dermiş ya .Herhalde o günlere geldik Dedeciğim. Sen hiç hap kullandın mı   iğne vurdular mı sana , hayatında.Bu gün insanlar  ilaçlarla yaşıyorlar ,Herkes  bu günkü haytan şikayetçi ama neden bilinmez   bu durumdan  kurtulmak için  bir şey yapmıyor kimse . Zaten   yaşasan da  ayak uyduramazdın  sağlığın bozulurdu   bu cihazlar korkuturdu.Hiç unutmam  o zamanlar da bile   bir plastik oyuncak uçağım vardı,  ebemin önüne doğru   sürmüştüm de ödü kopmuştu.Bir de şimdi bilgisayarı cep telefonunu, uzaktan kumandayı, kameraları görseydiniz ne yapardınız. ,  .Medeniyet diye bir şey tutturmuşlar  her  işi  araçlar cihazlarla yapıyorlar.İnsanların yüzleri hep asık .Oysa sen ne güzel gülerdin  daha kendin gülmeden gözlerin gülerdi. 
İnşallah   o dünyada da Allah güldürür seni rahmetiyle şenlendirir ruhunu  , çiçek gözlü dedem benim.Hep gönlümdesin  çok özledim .Huzur içinde  yat .Mekanın cennet olsun.
Torunun Celal.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.