Recent Comments

Konya Ziraat odaları il Kordinasyon Toplantısı (Antalya)

Konya Ziraat Odaları 2010 yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 15-18 Şubat 2010 tarihleri arasında Antalya –Göynük’te yapıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen İl Koordinasyon Toplantısı ve beraberinde düzenlenen eğitim semineri başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Konya’da faaliyet gösteren ziraat odalarının Başkanları yönetim kurulu üyeleri, genel sekreterleri ve danışmanlarıyla, tarımsal birliklerin yöneticilerinden oluşan 100 civarında katılımcının programa aktif şekilde destek vermesi sonucunda yararlı bir istişare ortamı tesis edildi. Toplantı İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Ataiyibiner’in açılış konuşması ve TZOB Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Hepokur’un Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin faaliyetlerini anlatması ile devam etti.

Programa aynı zamanda tarım ve proje konularında uzmanlar katılarak eğitim seminerine destek verdi. Dört ana oturumda gerçekleştirilen seminerlerde, ‘proje fikri, farklı projelerde öne çıkan konular ve tarımda muhtemel proje konuları’ Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Direk tarafından anlatıldı. İkinci oturumda, ‘Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın çiftçilere sağladığı destekler, miktarları ve başvuruda dikkat edilmesi gereken pratik noktalar’ İl Tarım Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Abdurrahman Ayan tarafından sunuldu. Ayrıca, ‘Ziraat Odalarının kurumsallaşma problemleri, çözüm yolları ve AB ülkelerindeki uygulamalar’ Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Kutlu tarafından anlatıldı.

İl Koordinasyon Kurulu ve Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, programla ilgili olarak şunları söyledi: “İl Koordinasyon Kurulu toplantımızı eğitim semineri ile destekleme yönünde bir önceki toplantıda aldığımız kararın ne kadar isabetli olduğunu böylece teyit etmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de benzer programlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Konya’da tarım sektöründe faaliyet gösteren 160 bin civarında aile ve 650 bini aşkın kişinin ekonomik refaha kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz.”

İlçemiz Bozkır Ziraat Odasından Kordinasyon toplantısına Oda Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Özkan, Oda genel Sekreteri Ali Aladağ ve Oda Muhasebe Memuru Yakup ÇETİN katıldı.
Toplantıda İlçemizin sorunları ve Kurumsal sorular hakkında sorular yöneltilerek cevaplar ve çözüm yolları arandı. Bozkır Ziraat Odası başkanımız Mustafa ÖZKAN'ın talebi doğrultusunda Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali SELVİ'den Bağlarımız için Direk sözü alındı.
Sırıstat Haber Merkezi:Yakup ÇETİN
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.