Recent Comments

ÖLÜM DE ÖZLENİR Mİ ?

Bir çoğumuz bu  sözden hep ürkmüşüzdür.Bu  sözü duyduğumuzda ürpermiş  dalında  rüzgarla sallanan  kuru yaprak gibi titremiş  , en azından benzimiz sararmıştır.Gerçekte
 ölüm nedir  korkulacak   bir  şey midir.Bir yok oluş ,bir tükeniş midir.Bir ayrılık olmasına ayrılıktır.Ama bedenlerin ayrılığı birleşmiş ruhları da ayırır mı?Yoksa canlılığını kaybeden
Sadece insanın biyolojik yönü olan bedenden sonra ,ruhların birlikteliği devam mı eder.
 Ölümden korku yetişme tarzını yanında, ölümün meçhul oluşundan kaynaklanıyor aslında fazlada anlaması güç bir olay değil ama insanlara soğuk ve ürkütücü  yansıtıldığı için küçük yaştan itibaren ölüden, mezardan da hep korka gelmişizdir.İnsanlar, uydurma hortlak hikayeleri  anlatarak  zaman , zaman biri birlerini korkutmuşlar,korkuturken de korkmuşlardır.
Demek oluyor ki ölümden korkmanın birkaç sebebi var, yetişme tarzı,sevdiklerinden ayrılma onları bir daha görememe düşüncesi, bir diğeri de meçhul bir yere  gitme  nelerle karşılaşacağını bilmeme;Gerçekten ölüm bir meçhule gidiş midir?Oysa  her baharda yeşerip sonbaharda sararan bitkiler,  olgunlaşan meyveler ,toprağa düşen çekirdekler bize  ölümün,  öldükten sonra dirilmenin bir provasını sunuyorlar..İnsan çekirdeği de    hayat dalındaki  ömrünü tamamladıktan sonra  kıyamet gününde tekrar yeşermek üzere toprağa düşmüyor mu.
Peki meçhul olan ne ? Kıyamete kadar geçecek zaman mı.Nasıl filizlenen çekirdek baharda  gün ışığına çıkmayı sabırsızlıkla ve heyecanla beklerse, insan da mezarında  kıyamet günü  yeni bir hayata uyanmayı bekleyecek.
 Daha önce hiç gidip görmediğimiz bir yere , bir yolculuğa çıkacak oluruz da günler önceden hazırlık yaparız .Heyecandan uykularımız kaçar  o günü iple çekeriz.Bir an önce gelmesini isteriz .O günü özlemle bekleriz.Peki   ölüm de   bilinmeyen  bir hayata yolculuk değil mi  hazırlık yapıp beklemek varken  korkmak niye.Hatta merak edip özlemek varken.Bu sırra erenler ölümü bir düğün günü, bir kavuşmak olarak görmüşlerdir.Bunların en meşhuru  Mevlâna Celaleddin-i Rûmi. Demek ki korku yenilirse  insan ölümü de özlüyor. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.