Recent Comments

RAMAZAN PETEK İLE SOHBET.(2)

Bozkırda eğitim açısından gördüğünüz bir sıkıntı var mı? Şu aşikâr ki Bozkırlının tek çaresi OKUMAK.

Kimse kusura bakmasın. Bozkırda eğitim yok. Öğrencilerimiz eğitimsiz. Bir kız çocuğu yediğini yere atıyor kızım niye atıyorsun onu yere çöpe neden atmıyorsun dediğim zaman ben çöpe giderken kız çocuğu elindekini yere atıyor…Bu bir eğitimsizliktir..

Bunun dışında genel eğitimi etkileyen bir sıkıntı. Örneğin Bozkırda eğitim taşımacılık sistemi ile devam ediyor. Bunun gibi değişik sıkıntılar var mı?

Evet, taşımacılık eğitimi düşürüyor. Şimdi bekleyemezsin yani o kış günüde çocuk ayakları donmuş arabaların kaloriferleri çalışmıyor. O çocuk öğleye kadar kendisini ısıtamıyor ki dersine adapte olsun.

Bozkırda bir yüksek okulumuz var. Ve bu okulun Bozkıra getirisi malum. Sizce biz bu okula sahip çıkabiliyor muyuz?

Yüksek okula yeterince sahip çıkamıyoruz. Talebe sayısı gittikçe azaldı. Bununla da umarım yetkililer ilgilenir.

Bozkır esnafının öğrenciye olumsuz bir tutumunu gördünüz mü?

Hayır, hiç öyle bir şey işitmedim.


Sence bir esnaf nasıl olmalı

Güler yüzlü olmalı. Tatlı dilli olmalı. İşi bilmeli. Rızkın nerden nasıl geldiğini bilmeli..müşteriyi incitmemeli.


Bozkır yeterince tanıtılıyor mu? Tanıtmak için neler yapılabilir?

Yetersiz. Broşür basarak şenlikler düzenlenerek tanıtılabilir. Elden gelen her türlü imkanı değerlendireceksiniz. Örneğin tüm Türkiye de ki Bozkırlıları bulacaksın broşür dağıtacaksın Diyeceksin ki ben sizi ayda 100 TL ile ev sahibi yapacağım. Gelin yazın burada geçirin tadilinizi. Kura şeklinde bu evleri teslim edecek ve çekilişi aylık yapacaksın. Bak sen o zaman Bozkıra… Tabi bunun için cesaretli ve azimli bir belediye başkanı lazım.

Bakın şu karşı ki sebze pazarının kenarı dereye bakan yüzü atıl vaziyette. Sen buraya alt katına çaya bakan dükkânlar yap kiraya ver işçinin maaşı çıksın. Her şeyi devletten beklemeyeceksin. Para yok para yok.. Olmaz ki devlette yoksa sen imkân bulacaksın.



Bozkırlı siyasiler üzerine düşeni yapıyor mu?

Bozkıra en çok hizmeti Kadir DEMİR verdi. Ama Bozkıra hem faydası oldu hem zararı. Belki Bozkırı il yapabilirim düşüncesiyle Ahırlıyı böldü. Bununda Bozkıra zararı oldu.

Şimdi ki vekillerimiz Bozkır için yeterince çalışıyor mu?

Ellerinden geleni yapıyorlar ama onlarda yetki sahibi olmayınca bir şey çıkmıyor.



Esnaflarımız çarşı içinden tonajlı araba geçmesinden rahatsız. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Belediye bu konuda pasif durumda. Artı olarak belediyenin kendi tonajlı arabaları çarşıdan geçiyor. Belediye kendi arabalarını geçirince vatandaşa da bir şey deme hakkı yok.. Şahsen benim dükkânımın önünü belediye pisletir…




Ramazan abi bunların dışında kendi eklemek istediğin bir konu var mı?


Ben Bozkır esnaf ve sanatkârlar kooperatifi başkanıyım Esnafımızın durumu iyi değil. Biz istiyoruz ki esnafımıza daha fazla kredi verelim. Ama biz kendi kaynaklarımızla olamıyoruz devlet Bize yardımcı olması lazım

Bozkırda dükkân sıkıntısı var. Bozkırda Boş dükkân görebiliyor musunuz? Yok? Demek ki gelecek olan var ama dükkân bulamadığı için gelmiyor. Şimdi Bozkır ne olmuş kaplumbağa gibi bir birine kenetlenmiş açılamıyoruz. Bozkırda yer çok ama yol yok istimlak yok..

Hastanemizin temelinin atılması ve özelliklede galerinin taşınması sevindirici. Galeri çarşı içinde olmaz.


Ramazan abi şunuda ekleyerek teşekkür edip müsaade alalım. Aşağı yukarı 4 haftadır esnaf sohbetleri yapıyoruz. Bazı esnaflarımıza bu amacımızdan bahsettiğimiz zaman.’’ Kalsın. Sonra yapalım. En son benimle yapın vs gibi bahanelerle ipe un seren esnaflarımız oldu. Bu insanların çoğu da Bozkırın sayılı zengin esnaflarından. Bozkır adına bir şeyler söylemeye açık net şeyler söylemeye cesaret edemeyen bu esnaflardan sonra senin gibi net bir insanla sohbet etmek çok güzeldi Çok teşekkür ederim.


Hüseyin DUMRU
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.