Recent Comments

Suya Düşen Dikene Sarılır

Çaresizlik, insanın  elini ayağını bağlayan  nefes almasını  bile güçleştiren bir olay.
Öyle ki çaresiz insan her an bir tehlikeye maruz kalabilir. 
Eskimolar ayıları nasıl avlarlar;belki okumuşsunuzdur ,ansiklopedilerden, ya da  filimlerde görmüşsünüzdür.İlkel ama etkili bir avlanma şekli vardır kutup ayılarının.Her yer buz ve karla kaplıyken uygulanır bu avlanma şekli.Hiçbir yerde bir lokma yiyecek yoktur.Aç ayılar çaresizdir.İşte bu çaresizlik anında insan oğlunun kurduğu  tuzağa düşerler.Bu masum görünüşlü  bir  yağ parçasıdır başlangıçta.
   Bu  uygulamanın özü şudur:Herhangi bir hayvanın  içinden alınmış yağ  bir hayvanın eklem kemiği eklemden bükülerek  bu ekleme sarılır, kutup ayılarının  çok dolaştığı yerlere konulur,açlıktan çaresizlik içerisinde kıvranan ayı  büyük bir iştahla bu yiyeceği mideye indirir.Artık olan olmuştur .İnsanoğlu amacına ulaşmıştır.Şimdi artık uzaktan takip başlar.
Bir süre sonra yağın erimesiyle açılan eklem kemiği ayının midesini parçalar. Ve kaçınılmaz son ölüm.Çaresizlikten  yiyecek olarak görünüp yenilen bir lokma yağ cana mal olmuştur.
 İşte insan oğlu da bazen çaresiz kalınca ne yaptığını bilmez ve  kutup ayısının bu düştüğü duruma düşer belki ayı ölüp gitmekle bir şekilde kurtulmuştur.Ama insan  çaresizlik anında yaptığı bir hatanın acısını belki de yıllarca çeker .İnsanın kontrolünün zayıfladığı anlardan birisi de bu çaresizlik anıdır ki  uyanık olmak gereken en önemli zaman dilimdir.İnsan her türlü kötü alışkanlığa   her türlü  kötülüğe o zaman düşer.
      Yüce Mevlâ’ nın  çaresiz  koymaması dileğiyle.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.