Recent Comments

Kral Lokantası Kamil KAYADİBİ Bozkır Esnaf Repörtajları

Geçen hafta başladığımız Bozkır Esnafları ile Röportajlarımıza bu haftada ilçe halkı tarafından hem esnaflığıyla, hem yeteneğiyle büyük beğeni toplayan ilçemiz esnaflarından Kral Kamil lakaplı Kamil KAYADİBİ ile yaptık. Bakın Kamil KAYADİBİ’nin görüşleri ve önerileri neler olacak.




1 – Kamil abi kısaca kendinden bahsedermisin?

Ben 1962 Bozkır Çağlayan Doğumluyum. 13 yaşımden beri bu işle uğraşıyorum.20 yıldır Bozkır’dayım. 3 Çocuğum var, biri üniversite mezunu diğeri üniversiteye devam ediyor. Üçüncü ve son çocuğum ise ortaokulda öğrenimine devam ediyor. Düğün yemekleri yapıyorum. 20 yıldır Bozkır halkında kendi kapasitemde hizmet ediyorum. Zaman geldi 20-30 kişi ile çalıştım. Zaman geldi 5-6 kişi ile Bozkır halkında hizmet ettiğim için Bozkır’da ikamet ediyorum.



2- Ticarete Sene Kaçta ve Ne İşe olarak başladınız?

Ticarete 1977 de garson olarak başladım. Patronumun kızını alarak ticaret hayatına atıldım. Daha önce yani gençlik yıllarında Seydişehir’de çalıştım. 1991 yılından bu yana Bozkır’da çalışıyorum. Hizmet ediyorum. Halkında bizlere karşı görüşleri oldukça iyi kavga dövüş yapan insanlar değiliz. Halk bizleri tanıdı ve nasıl insanlar olduğumuzu biliyor.



3- Bozkır’da ticari anlamda gördüğünüz kendi sektörünüzde bir sıkıntı varmı?



Var tabi. Sıkıntı lokanta fazlalığı olması. İnsanlar en basit ne yapabilir, Lokanta, kahvehane gibi. Bununda bütün bu işi yapan arkadaşlara yansıyor. İşlerde ve ticarette zayıflama var. İkinci sebeb ise işyeri sıkıntısı ve yer olmaması, şimdiki yerimiz çok dar büyük dükkanlar bulamıyoruz üstelik kirada oturuyoruz.



4- Bozkır’da Müsteri – Esnaf arasında en büyük sıkıntı nedir?.



Ben kendi adıma hiçbir sıkıntım olmadı oda yetişme tarzımdan geliyor kendi kanımca. Yani iletişimsizlik diye bir şey yok. Başkaları nasıldır onu bilmiyorum.



5- Bozkır’da en sevdiğiniz ve esnaf ve esnaflığını beğendiniz varmı?



Evet var. Uzun Ali’ler Sağlam’lar yani sağlamların daha önceki yılları. En beğendiğim esnaf onlar.



6 – Bozkır’ şu anda en canlı sektör hangisi?



Gıda sektörü yani marketler.



7- Bozkır’da ticareti canlandırmak için ne yapılabilir?



Ben şunu söyleyim. Bozkır’da ticaretin canlanabilmesi için fabrika gibi şeyler değil. Bir askeriye, bir fakülte, bu tür bacasız fabrika olması gerekiyor. İlçe ekonomisine bu tür şeyler lokomotif görevi sağlar. Ben mesela tekstil fabrikası işine atıldım. Uğraştım yapamadım. En basit örnek bugün Akseki’de adam komando taburunu tutmuş al sana gelir kaynağı.

8 - Bozkır yeterince tanıtılabiliryormu?



Şu anda millet elinden geleni yapıyor gibi geliyor. Siz gazeteciler elinizden geleni yapıyorsunuz. Derneklerimiz elinden geleni yapıyorlar. Bence Bozkır Türkiye’de tanınan bir ilçe.



9- Derneklerimiz ve Vakıflarımız Yeterince Çalışıyor mu?



Bir önceki belediye başkanı Mehmet Akif ÜLKER döneminde buraya ralliciler gelmişlerdi. Yemekleriyle ben ilgilenmiştim. Adamalar beni Fransa’dan teklif geldi, aradılar yemeklerimizle sen ilgilen diye. Bence buda bir reklamdır.



10 – Bozkır’lı siyasilerimiz yeterince çalışıyor mu ve Bozkır’a bir katkı sağladılar mı ?



Hayır çalışmıyorlar. Gördüğümüzde zannetmiyorum bir katkılarının olduğunu. Şimdiye kadar o kadar milletvekili çıkardık. Ama hepsi boş hiçbir şey yapmıyorlar göze görünen. Bozkır olarak şimdiye kadar hep hükümet karşısı adayları kazandırdık bunun sebebini ise Bozkır ve halkı çekiyor.



11- Bozkır belediyesi yeterince çalışıyor mu?



Hayır çalışmıyor. Şimdiye kadar hiçbir hizmet göremedim. Şuana kadar belediye bir buçuk yılı geçti ama bir şey yok. Şimdiki başkanımız Mustafa UYAR bu makama gelirken bu borcun olduğunu biliyordu. Bende sorumlusu odur bence. Para yok diyorlar. Ya bakın bende seçim zamanında dağıttıkları broşürlerin hepsi duruyor. Ama hiçbiri yapılmadı maalesef. Bunu aday olan kişi on trilyon borcu olduğunu biliyordu. Ben onu yapamıyorsan o borçla bir şey yapamayacaksam çıkmam ortaya. Ya yapamam diye söz vermeyeceksin. Yada yapamayacağın önüne düşmeyeceksin.
Kaynak:Bozkır Gündem Gazetesi
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.