Recent Comments

Üniversitemize Yeni Bölümler Eklenmeli

Bozkır Meslek Yüksek Okulumuz için yeni bölümler açılmalı! Bir çok ilçede ki eğitim veren meslek yüksek okullarına göre geri kaldı.

   Kültür ve tarihi açıdan Konya'nın en önemli ilçesi Bozkır bürokrasi engellerinden dolayı öğrencisiz durumda;
Bozkır ve çevresinde tarım oldukça yaygın. Bozkır Meslek Yüksek Okulu'na ziraat ile ilgili bir bölüm açılabilir.
Her gün internet ve sanal dünyanın hayatımıza daha da girdiğini düşünürsek e-ticaret bölümü okulumuza kazandırılabilir.  Bu programın avantajlı yönleri olarak, bölgede böyle bir programın olmaması, bölgedeki potansiyel iş gücünün fazla olması, e-ticaretin genel ticaret içerisinde gittikçe daha fazla yer almasını söyleyebiliriz. Okulumuzda bilgisayar bölümü olması ve gerekli donanımın bulunması ise bu bölüm için uygun olduğumuzu gösterir.
İnşaat bölümü için gerekli donanımların tespit edilmesi ve okulumuza kazandırılması çok zor değil. Muhasebe bölümü Bozkır'a kazandırabilecek bir başka bölüm. İlçe olarak Bozkır'a açılabilecek bölümler araştırılabilir.
Okul bölümlerinin artırılması ile ilçemize gelen öğrenci sayısı artacak böylece hareketlilik gözlenecektir.
2004 yılında sebebini anlamadığımız halde Harita Proğramı Hadim'e alınmıştı.


Okulumuz Hakkında kısa bir hatırlatma :
Yüksekokulumuz 1994-1995 Eğitim Öğretim yılında Harita Kadastro programı ile Bozkır Belediye'sinin geçici olarak verdiği binada eğitime başlamiş olup,1995-1996 Eğitim Öğretim yılında Elektrik proğramı açılmış,1998-1999 Eğitim Öğretim yılında da Bilgisayar proğramı açılmıstır.
      Bozkır Belediyesi tarafından verilen arazi üzerinde Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bina yapımı tamamlanarak, 2000-2001 Eğitim Öğretim yılında kendi binasında eğitime başlamiştır.2004 yılı itibariyle Harita Programı, Hadim Meslek Yüksekokuluna kaydırılmıştır. Şuan iki program ile Eğitim Öğretim'e devam etmektedir.
Kaynak:Bozkir.Com
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.