Recent Comments

‘Evet’ oylarıyla rekor kırdılar

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda, Sarıoğlan ve Hisarlık kasabalarındaki seçmenlerin neredeyse tamamı ‘Evet’ oyu kullandı. Bu iki kasabada geçerli sayılan toplam 2464 seçmenin 2350’si ‘Evet’ derken sadece 114’ü ‘Hayır’ dedi.

Referanduma 15 gün kala MHP’den AK Parti’ye geçen ilçemize bağlı Sarıoğlan kasabası belediye başkanı Hüseyin Uyan’ın kasabasında, 1324 ‘Evet’ oyu çıkarken sadece 64 ‘Hayır’ oyu çıktı. başkan Uyan sonuçtan oldukça memnun kaldığını belirtti.
Sarıoğlan Belediye Başkanı Uyan gazetemize yaptığı açıklamada; “Ben MHP’den Ak Parti’ye geçerken gazeteniz Bozkır Postası’na bir açıklamada bulunmuştum. Bu açıklamamda; seçmenimin neredeyse %80-85’i evet diyecek demiştim. Sağolsun seçmenlerim, %80-85’i geçtiği gibi %96’sı evet dedi. Bu sonucu inşallah 2011 genel seçimlerinde de aynen Ak Parti lehine alacağız” diyerek kendini mahçup etmeyen seçmenlerine de başkan Uyan ayrı ayrı teşekkür etti.
Daha sonra Sarıoğlan belediye başkanı Hüseyin Uyan, MHP’den Ak Parti’ye geçiş yaptıktan sonra, MHP Konya Milletvekillerinden birisinin yerel bir gazeteye verdiği demecine de şöyle cevap verdi; “Yerel bir gazete de referandumdan önce, MHP’li bir Konya Milletvekili demecinde; “Ak Parti’den Milletvekili istifa ediyor, gazetelerde manşet olmuyor. Zurnanın son deliği bir belediye başkanı MHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçiyor. Gazetelerde manşet yapılıyor” paragrafına alınan başkan Uyan’da bana zurnanın son deliği diyen MHP’li Milletvekili kendi kasabasında referandumda evet’e karşı yarı yarıya fark yedi. Referandumda demek ki benim seçmenimin nerede olduğu belliymiş. Ben seçmenim neredeyse oradayım demiştim. Zurnanın son deliği denilen belediye başkanı kasabasından %96 Evet oyu aldı. Bana onu diyen Sayın Milletvekilime ben de diyorum ki, senin kasabandaki seçmen neredeyse sen de orada ol diyorum” diyerek sitem etti.
Öte yandan ilçemize bağlı Hisarlık kasabası AK Parti’li belediye başkanı Ali Arlı, 12 Eylül Referandumunda evet oyları için en iyi çalışan başkanlardan birisiydi. Hisarlık kasabası belediye başkanı Ali Arlı, seçimden önce kasabasından çıksa çıksa hayır’a 50 oy anca çıkar demişti. Başkan Arlı kasabasındaki tahminlerini tam tutturdu. Hisarlıkta da 1026 evet, 52 hayır oyu çıktı. Başkan Arlı’da kasabasındaki seçmenlere kendisini mahçup etmediklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.
Hisarlık başkanı Ali Arlı’da, Sarıoğlan başkanı Hüseyin Uyan gibi konuşarak, hedeflerinin 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde referandumda aldıkları oyun aynısını Ak Parti lehine genel seçimlerde de alacağız’ diyerek iddialı konuştu. 
 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.