Recent Comments

Ucuza tüketim geride kaldı

Yaz mevsiminin sonlarına yaklaştığımız bu günlerde ilçemize bağlı köy ve kasaba-larından gelen yerli sebze ve meyve bolluğu sona ermeye başladı.

Temmuz ayından bu yana ilçemize bağlı köy ve kasabalarda yetişen yerli sebze ve meyveleri bolca tüketen vatandaşlar için pazar filelerini ucuz fiyata doldurma dönemi artık geride kalmaya başladı.
YERLİ SEZONUN SONUNA GELİNDİYaz mevsimi nedeniyle ilçemizde sebze ve meyve bolluğu yaşanıyordu. Organik sebze ve meyve üretimine elverişli olan ilçemizin köy ve kasabalarından yetişerek Bozkır’ın pazarına inen sebze ve meyvelerin sonuna doğru yaklaşıldı.
Bozkır’ın köylerinde ve merkeze yakın semtlerinde üretilen sebze ve meyveler, hem ucuz hem de taze olması Bozkır’lı vatandaşın tercih nedeni oluyor. Eylül ayı itibariyle ürünlerde yaşanan verim düşüklüğü, tüketiciye ulaşan pazar fiyatlarını doğrudan etkiledi. Normalinin iki katına yükselen sebze ve meyve fiyatları, vatandaşın alım gücünü zorlamaya başladı.
AZ PARAYA ÇOK ÜRÜN KALMADI
Yerli ürün sezonunun sonuna gelindiğini kaydeden semt pazarlarındaki esnaflar, artık ucuz fiyata pazar filesi doldurmanın mümkün olmadığını söyledi. Yazın 50 Kuruş’a satılan domatesin, şimdilerde 1.5 TL’ye yükseldiğini ifade eden pazarcılar, biber ve patlıcan fiyatlarının da domates-ten farkı olmadığını belirtti. Yazın birçok yerde 50 Kuruş’un altın-da bir rakama satılan salatalığın, rekor bir artışla 2 TL’ye yüksel-diğini kaydeden pazarcı-lar, vatandaşların yanla-rında getirdikleri pazar filelerinin artık tıka basa dolduramadığını söyledi.
FİYAT ARTIŞI PAZARCILARI DA ZORLADI
Sebze fiyatlarındaki rekor artış, meyve fiyatlarında da karşımıza çıkıyor. Yazın en çok tüketilen karpuz ve kavunun yerini üzüm ve incir gibi meyvelerin aldığını belirten pazarcılar, üzümün kilosunun 2-2,5 TL’den satıldığını ifade etti. Fiyatların hem müşteriler hem de pazarcı esnafı açısından son derece zorlayıcı nitelikte olduğunu kaydeden pazarcılar, Ekim ayı itibariyle Bozkır’daki yerli sezonun tamamen kapanıp Akdeniz Bölgesi’nden ürün getirileceğini söyledi. Eylül ayı bitiminde ürün fiyatlarına yeniden zam yapılmasının gündemde olduğunu belirten pazarcılar, en çok sıkıntıyı her zaman olduğu gibi dar gelirli vatandaşın çekeceğini ifade etti.
 
 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.