Recent Comments

Zentinburnunda Bozkırlıların Görkemli Gecesi

Zeytinburnu’nda 15 Eylül de başlayan Yöresel Günler, farklı sesleri ve farklı yüzleri bir araya getiriyor.
Etkinlikte; Arnavut’undan Rumelilisine, doğulusundan Karadenizlisine birçok dernek, temsil ettikleri bölgenin gelenek, görenek, örf adet ve giyim-kuşamlarını sergileme imkanı buluyor.. Başkan Aydın, amaçlarının farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı Zeytinburnu’nun bu özelliğini tüm dünyaya göstermek olduğunu söyledi.

Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar geniş bir coğrafyadan insanları barındıran Zeytinburnu, bu özelliği ile adeta Türk dünyasının minyatürü gibi. İşte bu noktadan hareketle de Zeytinburnu Belediyesi, farklı kültürleri düzenlediği etkinlik ile aynı çatı altında bir kez daha buluşturuyor.

Zeytinburnu Belediyesi Hizmet Binası önüne kurulan çadırda Yöresel Günler adı altında 15 Eylül Pazartesi günü saat 19:30’de başlayan 30 Eylül’de sona erecek etkinlikler kapsamında; Karadenizlisinden Rumelilisine, Orta Asyalısından Trakyalısına kadar birçok dernek ve sivil toplum örgütü, akşamları kurulan dev çadırda yöresel sanatçılarının parçalarıyla coşuyor..

Zeytinbunu Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Günler kapsamında 25.Eylül.2010 Cumartesi Saat:19:30-24:00 arası Bozkırlılar Derneğinin düzenlediği Bozkırlılar Gecesi yapıldı. Gece Mavi Karadeniz tv tarafından CANLI yayınlandı..

Bugüne kadar Düzenlenen Gecelerde Çadırı, önce Mardinliler doldurdu, Ardından Giresunlular rekora imza attılar bu gece ise Rekor Bozkırlılara geçti. Kapıdaki sayaç Bozkırlıların 150 kişilk farkla Giresunları geçtğini belirledi. Yani En kalabalık geceye Bozkırlılar imza attı.Gecede Konya Bozkır Folklor Ekibi, Yerel santçılar sahne aldı ve Süpriz Etkinlikler Gerçekteleştirildi...Bozkır Folklor Ekibide türküleri ve oyunlarıyla geceye renk kattı.

Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız, gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ayyıldız işte Bozkırlıların gücü dedi. Başkan, Salonu tıklım tıklım doldurup en kalabalık ve en görkemli geceye imza atan hemşehrilerini kutladı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kızının nikahından yarım saat sonra misafilerini bırakarak geceye katıldı ve Bozkırlılara büyük jest yaptı. Başkan bugün en mutlu günümü yaşadım dedi. Öğrenci olarak geldiğim Zeytinburnu'nda önce evlendim sonra işadamı oldum. Sonra sizlerin teveccühü ile Belediye Başkanı oldum bugün ise çok az kişiye nasip olacak Belediye Başkanı olarak kızımın nikahını kıydım. Allah bütün bu güzellikleri hepimize yaşattsın dedi. Başkan konuşmasına şöyle devam etti.Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyadan insanları barındıran Zeytinburnu, bu özelliği ile adeta Hem Türkiye’nin hem de Türk dünyasının minyatürü gibi.Bunun en güzel örneği dün akşamki Doğu Türkistan gecesi ve buakşam ki bu kalabalık ve görkemli Bozkır gecesidir. İşte bu noktadan hareketle de Zeytinburnu Belediyesi, farklı kültürleri düzenlediği bir etkinlik ile aynı çatı altında buluşturduklarından bahsetti.. "Eğer sizler olmasaydınız biz bu tür güzel organizasyonları yapamazdık. Bizler sizlerden aldığımız paralarla bunları gerçekleştiriyoruz. Allah Zeytinburnu halkına daha fazla versin" diyerek konuşmasını tamamladı.

Bozkırlılar Gecesine, Zeytinburnuburnu Belediye Başkan Murat Aydın,Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Kemal Hayıroğlu, MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Fethi Ahmet Alparslan, Türkiye Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Ahmet Çelik, Teşkilat Başkanı Ali Rıza Üstündağ, Siyasi Partilerin ilçe yöneticileri ,CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi İlkay Biber, CHP İl Genel Meclis Üyesi Yaşar Dindar, Zeytinburnu’ndaki STK Başkanları ve Yöneticileri, Amatör Kulüp Başkanları , BeşTelsizspor Başkanı Naci Sert, As Başkan Alaaddin Çam, Zeytinburnu Merkezefendi Mahalle Muhtarı Nejdet BAYKAN, Telsiz Mahalle Muhtarı İmdat TORAMAN , İş adamları, siyasiler, sanatçılar, sporcular,Bozkır Belediye Başkanı , Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız, Bozkırlılar Vakfı Başkanı Kamil Bilgin, Çevre kasaba ve köy dernek başkanları katıldı.

Bozkırlılar Derneğine tahsis edilen stant da ise; Bozkır Tahini, Bozkır Elması, Bozkır Mahalli Yemekleri, Bozkır’ı tanıtıcı kitap ve broşürler, Bozkır Kartpostalları, Bozkır Folklor Ekibi’nin CD ve VCD’lerle Bozkırın tanıtımı yapıldı..

WWW.ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL HABER



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.