Recent Comments

Ak Parti heyeti Mavi Tünel’de

AK PARTİ Konya İl Teşkilatı Mavi Tünel İnceleme Gezisi düzenledi. Gezi programı kapsamında inşaatın mevcut durumu ile ilgili teknik bilgi de alan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; “Projenin asıl sahibi Osmanlı Padişahı Abdülhamit’tir” diyerek “Şeb-i Arus” günü Konya’nın suya kavuşacağını söyledi.
Ak Parti yöretimi   Mavi tüneli gezdi
AK Parti Konya İl Teşkilatı Mavi Tünel İnceleme Gezisi düzenledi.
GEZİ programı kapsamında inşaatın mevcut durumu ile ilgili teknik bilgi de alan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; “Projenin asıl sahibi Osmanlı Padişahı Abdülhamit’tir” diyerek “Şeb-i Arus” günü Konya’nın suya kavuşacağını söyledi
AK Parti İl Teşkilatı, Konya Ovası Sulama Projesi(KOP) kapsamında devam eden Mavi Tünel inşaatında bir inceleme gezisi düzenledi. Ziyaret programına AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un yanı sıra, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Ziya Özboyacı, Mustafa Yazlık, Ertuğrul Uslu, Mustafa Kürkçü, Mustafa Erkuş, Ömer Faruk İyibildiren, Suat Altınsoy ve il yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri katıldı.
İnceleme gezisi, Mavi Tünel inşaatının yaklaşma tünelinde başladı. Önce tüneli kuşbakışı izleyen teşkilat mensupları, daha sonra burada düzenlenen toplantıda inşaatın şantiye şefinden ve proje sorumlularından teknik bilgiler aldı. Toplantıda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Mavi Tünel ve birlikte yapılan Bağbaşı Barajı’nın, Konya Ovası Projesi’nin(KOP) en önemli bölümünü oluşturduğunu belirtti. Ahmet Sorgun, Mavi Tünel’in yüzyıllardır hayal olduğunu ve bu hayalin gerçekleştiğini ifade ederek, 6 Temmuz 2006’da temeli atılan projede çalışmaların sürdüğünü hatırlattı.
Ahmet Sorgun; “Mavi Tünel Türkiye’nin kalkınma planıdır”
Mavi Tünel’in tamamlanmasıyla birlikte dağların arkasındaki Göksu Nehri’nin ovalarla birleşeceğini kaydeden Başkan Sorgun, Konya’nın tarım ovası olarak bilinmesine rağmen, önemli su rezervlerini içinde barındıran Toros Dağları’nın da Konya sınırlarında olduğunu aktardı. Sorgun, şöyle konuştu; “Mavi Tünel, sadece Konya’nın değil, tüm Türkiye’nin kalkınma planıdır. Projenin tamamlanmasıyla tüm ekonomik alanlarda büyük bir canlılık yaşanacak. İnşallah, en kısa zamanda projenin bitişi ve suyun akışı için tekrar burada bir araya geliriz.”
Ahmet Sorgun: “Mavi Tünel suyun rezerv miktarını artıracak”
Konya Ovası Sulama Projesi kapsamında çalışmaları süren Mavi Tünelin tamamlanması ile birlikte su rezerv oranının önemli oranda arttırılacağını vurgulayan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, “Bu projede amaç, Akdeniz’e akan Göksu nehrinin bir kolunu oluşturan Eğiste Deresi üzerine inşa edilecek Bağbaşı barajı ile baraj rezerv alanında toplanacak suyun 17 Km’lik Mavi Tünel vasıtasıyla Beyşehir-Suğla-Apa iletim kanalı güzergâhındaki mavi boğaza aktarılmasıdır. Bu proje sonrasındaki etaplarda yapımı planlanan Bozkır ve Avşar baraj ve iletim kanalları ile de Bağbaşı baraj havzasında depolanacak suyun rezerv miktarlarının önemli oranda arttırılması sağlanmış olacaktır” dedi.
Ahmet Sorgun: Abdülhamit Han’ın Projesi Şeb-İ Arus’ta Bitecek
Mavi Tünel’in bitmesi için bakanlığın “Şeb-i Arus” gününü tarih gösterdiğini dile getiren Ahmet Sorgun, bu büyük hizmetin tarihe kazınacağını söyledi. Projenin Osmanlı Padişahı Abdülhamit Han’ın hayali olduğunun altını çizen Sorgun, “Bu proje Sultan Abdülhamit’in projesidir aslında. Gerçekleştirilememesinin belli bazı sebepleri var. Artık mevcut konjonktür değişti. Allah’ın izni ile Mavi Tünel Projesi verilen tarihten önce tamamlanacaktır. 17 Aralık 2011’de Çevre Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun da dediği gibi ‘Konya Ovası suyuna kavuşacak” diye konuştu.
Kaynak:Konya Postası
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.