Recent Comments

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, selden zarar gören Bozkır'da incelemelerde bulundu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Konya'nın selden zarar gören ilçesi Bozkır'da incelemelerde bulundu. Selzedelerin sorunlarını dinleyen Bakan Yıldırım, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için binaların standartlara uygun yerlerde, uzun vadeli düşünülerek yapılması gerektiğini söyledi.
Bozkır Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek'i makamında ziyaret eden Bakan Yıldırım, ilçe merkezinden geçen Çarşamba deresinin taşması sonucu meydana gelen hasarla ilgili Kaymakam'dan bilgi aldı.
Daha sonra ilçe merkezinde ev ve iş yerleri sel sularından zarar gören vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Yıldırım, ilçe meydanında toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada can kaybı yaşanmamasının teselli kaynağı olduğunu belirtti.
Sadece maddi kayıp yaşanan selin zararlarının en kısa zamanda giderilmesi için tüm kurumların seferber olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, ''Dün meydana gelen olayla ilgili bütün kurumlarımız harekete geçti. Hasar tespitiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Sayın Başbakanımız'ın talimatları doğrultusunda gerekli çalışmalar yürütülüyor. Sel zararının derhal giderilmesi için gerekli para Konya Valiliğine gönderildi. Sayın Valimiz, olayın ilk olduğu andan itibaren bölgeye gelerek çalışmaları yerinde takip etti.''
Bozkır ve çevresindeki yerleşim birimlerinde altyapı ve köprülerin benzer felaketler yaşanmayacak şekilde yeniden yapılmasının bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Ne yapıyorsak, ne iş yapıyorsak uzun vadeli düşünmeliyiz. Böyle olaylar tekrar ettiğinde bunu kaldıracak, esaslı şekilde yapmamız lazım. Bu da bir vesiledir. Sorunun kaynağını ele alıp, benzer olaylar yaşamamak için sorunu kökünden çözmek lazım'' dedi.
Selden zarar gören evlerdeki çalışmaları da yerinde inceleyen Yıldırım, evi sel sularıyla dolan bir vatandaşın yaşadıklarını dinledi.
Daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Uyar'ı makamında ziyaret eden Bakan Yıldırım, Başkan'dan meydana gelen sel ile ilgili bilgi aldı.
Selden zarar gören ilçeye bağlı Sorkun beldesine de geçen Yıldırım, Sorkun Belediye Başkanı Abdurrahman Keşir'i makamında ziyaret etti. Yıldırım, devletin elindeki tüm imkanların selin yol açtığı tahribatın en kısa sürede giderilmesi için seferber edildiğini belirtti.
Gerekli standartlarda yapılmayan köprülerin selin etkisini artırabildiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti, ''Usulsüz, niteliksiz yapıları tespit edip denetlememiz gerekiyor. Sel zararını artıran köprü gibi yanlış yapıları düzeltmeliyiz. Vatandaşların da bir bina yaparken nereye yaptığını düşünüp, şartlara uygun hareket etmesi gerekiyor'' Sorkun'da selden zarar gören vatandaşları dinleyen Bakan Yıldırım, daha sonra geçtiği Dere Beldesi'ndeki bir kahvehanede çay içip, vatandaşlarla sohbet etti.
(CİHAN)



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.