Recent Comments

Dereiçi Kasabasına Yol İhaneti mi Yapılıyor???

Kasabamızın Arazilerini de kapsamakta olan Bir Baraj Yapılmakta ve Son Aşamalarına gelmiş bulunmakta, Kasabamızın İlimiz Konya’ya ve Arazilerimize ulaşmak için Kullanmış olduğumuz Yolumuz Büyük bir Arazi kapasitemizle barajın dolmasıyla su Altına kalacak,
Neredeyse yok Pahasına Sayılarak Arazilerimiz Kamulaştırılmak ta Bununda Üstüne Tuz Biber olacak olan Bir YOL PROJESİ Gündeme gelmiş durumda.
Anlatılana göre Su altına kalacak olan Yolun Yerine bir yol Yapılması zorunlu , bu Yolu da yapacak olan DSİ ve BARAJ yetkilileri , 2 yıldır bu Yolun projesin çizilmesi için yetkililer Devamlı şekilde Bir  Köprü İle yolun Kısaltılarak Daha iyi bir yol Düşüncesi içindelerdi,

ŞEKİLDEKİ GİBİ:

Planlanan ve vatandaşa lanse edilen proje bu şekilde olmuştu, Bu proje ile Sadece DEREİÇİ kasabası değil Bu bölgedeki Kasabalarında yolu Kısalacaktı. Bunlardan bazı Kasaba ve Köylerimiz Şunlardır, SÖĞÜT ,HİSARLIK DEDEMLİ,KORUALAN,YALINÇEVRE,İĞDEÖREN,TAŞBAŞI,YELBEĞİ,100 yılın projesini Yapmakla Gurur Duyan Yetkililerimiz ve Hükümetimiz Ebediyen kullanılacak olan 60 ile 70 metre arasındaki  KÖPRÜ ile  Bu proje , Bu kasaba ve Köylere Çok Görmemelidir.
Yüzyıllardır Acil Hastası olduğunda karda Kış da fi tarihinden kalmış Virajlı yollarla KONYA’ya ulaşmaya çalışan bu Halk Artık Göz Ardı Edilip Siz Bu Çileyi Çekmeye Muhtedirsiniz Denilmemelidir.
Bu günlerde Projenin değişmesi ve Bu yola tam ters taraftan bir Proje hazırlanması Gündemde olduğunu vatandaşlarımız öğrenmiş bulunmakta, bu duruma vatandaş elbet deki tepki göstermekte nedeni ise duyumlarımıza göre çizilmiş projenin Uydu aracılığı ile yapmış olduğumuz bu iki Resimle Anlatmaya çalıştık.!
ŞİMDİ BİZE REVA GÖRÜLEN YOL PROJESİNİ İNCELEYELİM:

Planlanan Bu Projeye Göre Hadim Yolundan Ayrılış olarak yapılan ve halen baraj yetkililerinin de kullanmakta olduğu bir yol bulunmakta , Bu yol Baraja kadar gelmekte ve baraj yetkilileri için açılmış olan Tali bir yoldur,Bu Yolu, Bitmiş olan BARAJ DUVARININ üzerinden geçirerek BOLAT Kasabasının arazilerinden Baraj kenarından DEREİÇİ Kasabamızın KARANCA,KIZI SEKİ,PINARBAŞI,GEDİMEN,SEKİ,BÜYÜK BAYIR,SİYEK,BAYIRKUYU,Mevkiinden Şuanki Yola Eklenmesi Planlanmakta,Bu Yol Olması Durumunda ne Kadar Kullanılır bilinmez çünkü Büyük bir Kısmı KÜZEY Arazilerden geçtiği için KIŞIN BUZ ve KARDAN Geçiş sağlanır mı? Bilinmez!
14 km olarak planlanan yol Tam Bir çile gibi olacak Görünüyor Bu Projeye Kasaba halkı ve Belediye Başkanı da dahil Akli-selim herkesin karşı çıktığı kesin, Bu Yol Yapılması durumunda kullanılmayacağı konusunda kesin bir haklılık duygusu var. Zira Biz bu yol Bize İlimiz KONYA’ya ya yakınlaştırmak yerine uzaklaştıracaktır, Buradan Açılacak olan bu yol Son derece Meyilli Rampalı ve Virajlı olacaktır. Bu Durumda Acil hastası olan ve KONYA’ya Zaten yaklaşık 90 dakika varan bir Araç 100 ila 110 dakikada anca ulaşacak,Nerde kaldı Yüz Yılın Projesi o zaman?
KONYA Ovamızı Sularla Yeşertmek için Bir bölgenin Arazilerini Al, YOLUNU Al Bir tarafı Mutlu Ederken Bir tarafın Öfkelendir,Bu Bizim Devletimize yakışmayacak bir Proje Olacaktır,Umarız ki Bu proje Hayata geçmez ve Zaten Fakir Bir halk olan Bu millet Göz Ardı Edilmez.
Seçim Zamanı Bu Çağa yakışmayan bu Yollardan Büyüklerimiz Bize OY verin demeye gelmezler.
Millet Vekillerimiz ,Kaymakam Beyimiz,Sayın Valimiz Bu Gariban Halkı Görülmeyen Bölgelerde Bırakmayacağınıza Eminiz.
Saygılarımla.
Ali İhsan SAĞLAM. Dereici.net Genel Yayın Yönetmeni.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.