SorkunDer olarak geleneksel hale getirdiğimiz Yayla Şenliğini, 17 Temmuz/2011 Tarihinde Sorkun Yaylası Beşpınar Mevkisinde organize etmeyi planlıyoruz.
Şenliğimizin amacı : Sorkundan uzakta yaşayan insanlarımızın yani gurbettekilerin,
Sılasına kavuşunca (17 Temmuz/2011) hep beraber bir şenlik havasında birbirleriyle kucaklaşmalarına,hasret giderip hoş bir gün geçirmelerine vesile olmak.
Şenliğimizin,iyi bir düzen,uyum ve huzur içinde yapılabilmesini sağlamak üzere Tertip Komitesi oluşturduk.
Tertip Komitemiz :Mehmet Başaran(Dernek Başkan Yardımcısı),Ahmet Konaktaş (Çarşamba Mahallesi Muhtarı),Süleyman Göksu (Memur)
Tertip Komitemiz,Sunucu ve Müzik Grubu (İnce Grup),Yemek (Rahmetli Cin Osman) işlerini ayarlamış durumdalar.
Şenlik alanında büyük bir kalabalığa düzen içinde hizmet vermek kolay bir iş olmasa gerek.Katılımcıların hoşgörüleriyle bu şenliği de huzur içinde yapacağımıza inanıyoruz.
Bu Organizasyonun gerçekleştirilmesinde çalışacak (Cumartesi ve Pazar günü) Sorkun sevdalısı en az on gönüllü gence ihtiyacımız bulunmaktadır.
Çalışmak isteyen Kasabalıların,Tertip Komitemize isimlerini yazdırmaları; dayanışmamızın bir gereği olduğuna inanıyoruz.
Değerli Sorkunlu hemşehrilerim,şenlikler insanları birleştirir kaynaştırır.Bu yılki şenliğe Tüm yerleşim birimlerimizin (Bavlas,Sorkun,İsalı,Kozlu,Kızılçal,Toplar,Aşağı Mahalle) ve Gurbettekilerin büyük ilgi göstereceğine inanıyoruz.
Değerli hemşehrilerim,Şenlik Organizasyonunun gerçekleşmesinde Derneğimize karınca kaderince bağış ve katkılarınızı bekliyoruz.
Şenlik için yapılacak hibeleri, Şenlik Tertip Komitesine yapabilirsiniz.
Yayla Şenliği/2011 de buluşmak ümidiyle şen ve dostça kalın.
Hüseyin Çetin –Sorkun Kasabası Kalkınma Dayanışma Derneği Başkanı