Recent Comments

AYGIR SAHİPSİZ DEĞİL! ÖYLE DEĞİL Mİ?


Sorkun belediyesi tarafından hazırlanan damlama sulama projesi Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul görmüş ve proje ihale usulü bir firmaya verilmiş.

Su kaynağı olan Aygır gediğinden suyu alan firma yolu genişleterek kendi aktaracağı suya zemin çıkarmış. Ama bu çalışmalar esnasında doğaya ve çevreye hiçbir ihtimam göstermemiş kolayına ne nasıl geliyorsa öyle yapmışlar. Güzelim ağaçlara kepçeyi vurmuş devirmiş yol kenarına atmış, Kazdıkları yolu sıkıştırma ihtiyacı hissetmemişler yol bataklığa dönmüş…. Ve en içler acısı ve utanç vericisi ise Çumra Belediyesinin hediye ettiği çöp kutuları yerinden sökülüp gelişi güzel savrulmuş bir yerlere… Hal böyle olunca yollardan araçlar geçemez duruma gelmiş. Yağışlarla birlikte Aygır yolu bataklığa dönmüş. Birkaç araç zar zorda olsa ilerlemeyi başarmış olsa da çoğu araç sahibi aracını bu bataklığa sürmemiş ve geri dönerek başka mesire alanına gitmeyi tercih etmiştir.

Biz tüm dünyaya Bozkırın inci tanesi olarak tanıtmaya çalıştığımız ve iç turizme sunmaya çalıştığımız bu doğa harikası yer ki Mayıs- Haziran ayları doyumu olmayan bir yerdir. En çok ziyaret aldığı zamanda kimse buraya gelmesin dercesine sahipsiz bırakılmış olmasına içerledim ve konunun sorumlusunu araştırmaya başladım. Aklıma ilk gelen isim çalışmalarını daima takdir ile karşıladığım Sorkun Belediye Başkanı Abdurrahman KEŞİR oldu.  Kendisine telefonla ulaşıp konu hakkında bilgi almak istediğimi söyledim. Annesinin rahatsız olduğu için annesinin yanında olduğunu ilk fırsatta ziyaret edip bilgilendireceğini söyledi. Aradan bir saat geçti başkan bey ziyaretimize geldi ve konu hakkında kendisinin bizzat sorumlu olmadığını,   işin denetiminin il özel idare tarafından yönetildiğini ve kendisinin bu sorunları giderecek iş makinesinin olmadığını, konunun hassas olduğunu ve takipçisi olacağını söyledi.


İlerleyen zamanlarda Bozkır içinden ve dışından Aygır gediğine çok sayıda misafir getirmeyi planlıyoruz. Bu nedenle gelecek olan insanların aklında kalmasını istediğimi tek şey, aygır gediğinin güzelliği ve suyun verdiği huzurdur. İnsanların aklında çamurlu ve bozuk, taşlı kayalı bir yol, sökülmüş ağaçlar kalmamalı.

Hep söylediğim gibi ben gördüğüm bildiğim ile mükellefimdir.  Ve bu konu hakkında mükellefiyetimin gereği olarak bu bilgileri kamuoyuna sunuyorum.

İhaleyi alan firma geçtiği yolu inşaata başlamadan önceki hale getirmeli ve halkımızın çamur çilesini önlemelidir. Bunu da bu konu hakkında sorumluluğu alan ve yetkili olan İL ÖZEL İDAREnin de bu konuya ivedilikle müdahale etmesi gerekir. Bu vazife ise Kaymakamlık ve belediye başkanlığı makamlarına ve yetkili bürokrasi adamlarımıza düşüyor. Hüseyin DUMRU





Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.