Recent Comments

BağcılıkEğitimi Projesi Kapanış Semineri Gerçekleştirildi.

06.05.2011 tarihinde Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda saat 10.00' da Bokzkır İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Mevlana Kalkınma Ajansına sunulan ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen "Bağcılık Eğitim Projesi" nin kapanış semineri gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak projenin teorik ve pratik eğitimlerini veren Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümü Öğretim üyesi Prof.Dr. Zeki KARA katıldı.

Seminere Bozkır kaymakamı Sayın Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK, İlçe Tarım Müdrümüz Mehmet ŞENARSLAN ve çiftçilerimiz katıldı.

Seminerde konuşmasında Sayın Hamdullah SuphiÖZGÖDEK "Sayın Hocam, değerli Tarım teşkilatımızın elemanları, çok değerli eğitim alan Bozkırlı çiftçi arkadaşlarım; gerçekten çok faydalı bir eğitimi tamamlamış bulunuyoruz. Çok önemsediğimiz bir projeydi, teklif ettik, kabul edildi, Bence birçok, uygulama projesinden daha önemli bir eğirim projesiydi. Çünkü neticede bizim Bozkır' ın gelir alanları sınırlı.

Bunlardan çok önemlilerinden birtanesi de özellikle belirli bir bölgede yoğunlaşmış olan bağcılık gelirlerinin arttırılmasına yönelik bir eylem içerisinde olmamız gerekiyordu.Böyle bir projeyi gerçekleştirmek mecburiyetimiz vardı eğer vatandaşımızın bu alandaki gelirini çoğaltmak istiyorsak. İşte bu amaçla gerçekleştirilmiş bir projeydi ve netice itibariyle bu eğitimi sizlere vermiş olduk, sizlerde bu eğitim neticisinde birçok eksiğinizi görmüş olsunuz. Yani şimdiye kadar geleneksel usullerle icra edilen birçok şeyin zamanında eksik bırakıldığını, keşke daha önceden bu tür bilgilere sahip olsaydınız, onlara tesebbüs etseydiniz şimdi Bozkır bağcılığı daha iyi bir nıktada olurdu diye düşündüğünüze, böyle bir anlayışın geliştiğine ben inanıyorum. İnanıyorumki bu aldığınız eğitimlerin faydasını göreceksiniz ve uygulamaya koyacaksınız. Bu organizasyonda emeği geçen başta Tarım teşkilatımıza bütün çalışanlarına ve bu eğitimde bize yardımcı olan Zeki KARA hocamıza teşekkür ediyorum. Size de ilgi duyduğunuz ve katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. İlçe Tarım Müdürümüz Mehmet ŞENARSLAN ise konuşmasında " Sayın Kaymakamımız, Sayın Hocam, çiftçiler hepiniz hoşgeldiniz. Mevlana Kalkınma Ajansı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Bağcılık Eğitim Projesi 21 Temmuzda başlamış idi. Projenin amacı bölgemizdeki mevcut bağcılık sisteminin ve bölgeye uygun çeşitlerin tanıtılması, yeni üretim tekniklerinin tanıtılması ve üretimin arttırılmasına yönelik neler yapılacağıyla ilgili Sayın Hocam bu konuda eğitimler verdi. daha sonra Konya ve Ankara gezisi oldu. Bu projeyle verilen bu eğitimler bölgede bir farkındalık oluşturduğunu düşünüyorum. Proje boyunca bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen sayın Kaymakamımıza sizlerin huzurunda çok minnettar olduğumu söytlemek isterim. Bize her konuda yardımcı, destek oldu. Sayın hocamıza teşekkürlerimi borç bilirim. Bize destek sağlayam Mevlana Kalkınma Ajansına Genel Sekreterine ve izlemeci arkadaşlarımız Ufuk ve Musa Beye, İlçe Tarım Müdürlüğünde işleri yürüten personele  teşekkür ediyorum.  inşallah hayırlı bir şekilde sonlandırdık ve yapılan bu eğitimin sonucu çiftçilerimizden görmek dileğiyle teşekkür ediyorum." dedi.Prof. Dr. Zeki Kara konuşmalardan sonra Bağcılık Eğitiminde yapılan faaliyetleri slayt eşliğinde seminer verdi. Seminer sonunda eğitime katılan çiftçilere katılım belgesi verildi.
Kaynak:Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü Zeynep TOPAL




 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.