Recent Comments

Bozkırlılar Gecesi tüm dostları bir araya getirdi

Bozkırlılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bozkırlılar Gecesi, önceki gün akşam Stad İçi Mavi Düğün Salonunda yapıldı.


Bozkır’ın yanı sıra Konya, Ankara, İstanbul ve değişik illerden yüzlerce Bozkırlının katıldığı gecede hemşehriler hem birbirleriyle özlem giderme imkanı buldu hem Bozkır Kaşık Ekibi’nin birbirinden güzel ve hareketli türküleri ile gönüllerince eğlenme imkanı buldu.
Bozkır Belediye BaşkanıMustafa Uyar, geceye katılan tüm hemşehrilerine kendilerini yalnız bırakmadığıiçin teşekkür ederek, “Bu birliktelik, bu tablo olduğu sürece bizim sırtımızıkimse yere getiremez” dedi. Uyar, “Bozkırlılar Derneği tarafından düzenlenen bu gece bir kez daha Türkiye’nin dört bir yanındaki sevdiklerimizi, dostlarımızıbir araya getirdi. Bu kadar güzel katılımın olması ise beni ayrıca mutlu etti. Bizim için önemli olan sürekli olarak birlik olmamız ve tüm sorunlarımızıbirlikte çözmemiz, sevincimizi, acımızı birlikte yaşamamız. Bizlere böylesine bir güzellik yaşattıkları için gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Gecenin açılışında konuşan Dernek Başkanı Burhan Yılmaz, amaçlarının tüm yöre halkını bir araya getirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, “Yıllardır geleneksel hale getirdiğimiz gecemize katılımın fazla olması bizleri sevindiriyor. Bu program sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerimiz hem uzun süredir görmediği bir yakınıile hasret giderme imkanı buluyor hem sadece bize has olan Bozkır Ekibi’nin birbirinden güzel türküleri ile sıla özlemini gideriyor” dedi.
Gecenin en anlamlı bölümü ise Bozkır Belediyesi ve Bozkırlılar Derneği Üyesi Filiz Kılınçel tarafından başlatılan Bozkır Çanakkale Şehitler Anıtı için tüm Bozkır halkından destek sözü alınması idi. Kampanyaya Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işıktan 250 TL bağışta bulunurken, Soğucak köyünden Ali Şahin 100 torba çimento, Mehmet Arıcan 40 adet kavak Mehmet Duman ise 50 torba çimento bağışladı. Gecenin anısına düzenlenen çekiliş programında ise davetlilere sponsorlar tarafından temin edilen çok sayıda hediye dağıtıldı.Geceye damgasını vuran Bozkır Kaşık Ekibi ise her zaman olduğu gibi yine büyük beğeni topları ve ayakta alkışlandı.
Gece geç saatlere kadara süren programa, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya eski Milletvekillerinden Kadir Demir, Çat Belediye Ziya Kara, Sorkun Belediye Başkanı Abdurrahman Keşir. Bozkırlıları İstanbul’da temsil eden ve Bozkır için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Kayhan Selek, Ankara’da kurdukları Bozkırlılar Derneği ile ilçenin adını en iyi şekilde duyuran Hasan Basri Yalçınkaya, daire müdürleri, iş adamları ve çok sayıda Bozkırlı katıldı. [Merhaba]



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.