Recent Comments

İbrahim Gün;Deli Dumrul mantığı ile Elektrik Faturalarını Gündeme Getirdi.

Konya İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının üçüncü birleşiminde ilçelerde yaşanan elektrik sorunları masaya yatırdı. Bozkır İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Gün, elektrik faturalarıyla ilgili yapılan uygulamayı “Deli Dumrul mantığı” sözleriyle gündeme taşıdı. Meclis Başkanı Ali Selvi de sıkıntıların sona erdirilmesi için MEDAŞ’ı işbirliğine davet etti.

Konya İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının üçüncü birleşimi, ihtisas komisyonlarının raporlarının görüşülmesiyle başladı. Toplantıda gündem dışı söz isteyen Bozkır İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Gün,  elektrik faturalarının tahsilatında yaşanan aksaklıkları anlattı. Faturaların aboneye gönderilmesi ile tahsilatı arasındaki 10 günlük süre sonrasında yapılması gereken ihbarnamenin vatandaşın eline geçmeden elektriğin kesildiğini belirten Gün, cezanın ise faturanın bedeline bakılmaksızın 18 TL olduğunu, cezanın son güne denk gelse bile faiziyle birlikte tahsil edildiğini kaydetti.
 
''SADECE PARA TAHSİLATIYLA İLGİLENİYORLAR''
 
Bu konuda kendilerine vatandaştan gelen şikayetlerin arttığını dile getiren Gün, “10 TL’lik faturaya da 100 TL’lik fatura bedeline de 18 TL ceza kesiliyor. Bu işte biraz Deli Dumrul mantığı var gibi. Daha önce uygulamaya konulan, çiftçilerin tarlalarında bulunan trafoların tamir ve bakım ücretinin, üreticinin ödemesi kaydıyla bir elektrik mühendisi ile anlaşılması gerektiği yönünde almış oldukları karar da maalesef çiftçimizi mağdur etmektedir. Sanırım MEDAŞ sadece para tahsilatıyla ilgilenmekte... Medaş’ın yaptığı bu haksız uygulamayı bir kez daha gözden geçirmesini ve sorunu çözmesini umut ediyorum” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili ve Seydişehir İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Ünal da elektrik ile ilgili sorunlarda MEDAŞ’tan herhangi bir muhatap bulamadıklarını ifade ederek “Bugün kuvvetli bir rüzgar esse MEDAŞ’ın oluşacak hasarı çözebileceğini sanmıyorum. Bu sıkıntıların çözümünde sorun yaşanmaması için bir protokol imzalanması gerekir. Özelleştirme İdaresi derhal konuyu çözüme kavuşturmalı” diye konuştu.
 
MEDAŞ’ın artık yatırım ya da tesis yapmadığını, sokak lambasını bile takamaz duruma geldiğini söyleyen Sarayönü İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Turan ise “Burası insanlara faydalı olması için özelleştirildi. Ancak MEDAŞ para toplama derdine düştü" dedi.

ÇÖZÜM İÇİN İŞBİRLİĞİ ÖNERİSİ
 
MEDAŞ ile ilgili Meclis gündemine gelen sorunların hala çözülmediğini belirten Hüyük İl Genel Meclis Üyesi Gürdal Yorulmaz da belediyelerin camilerin elektrik borcunu ödeyemediği için cami ve minarelerin elektriklerinin sürekli kesildiğini kaydetti.

Meclis’te elektrik ile ilgili gündeme gelen sorunları MEDAŞ yetkilileriyle görüştüklerini ve çözüme kavuşturulması yönünde söz aldıklarını hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, kendisinin de sıkça rastladığı sorun ile ilgili MEDAŞ yetkililerini birlikte çözüm aramaya çağırdı. Selvi, tarımsal üretimde önemli bir yer tutan elektrik konusundaki bu sorunun çözümü için İl Genel Meclisi olarak işbirliğine hazır oldukları mesajını verdi.

Selvi, toplantıda ayrıca Konya İl Özel İdaresi Kültür Sosyal İşler ve Sağlık Daire Başkanlığı’nın hazırladığı 2003-2010 Faaliyet Raporu’nu da tanıttı. Faaliyet raporunda 31 ilçeye son 7 yılda yapılan yatırımlar yer alıyor.
 
Konya İl Genel Meclisi 2011 Yılı Mayıs ayı toplantılarının 4. birleşimini 5 Mayıs 2011 Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleştirecek.  [Hakimiyet]
 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.