Recent Comments

Selçuk Üniversitesine Bozkırlı Rektör Adayı

Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, “Toplumun kültür değerlerine saygılı, çağdaş eğitim-öğretim ilkelerini benimseyen ve ülkesinin geleceğine yön veren güçlü ve saygın bir Selçuk Üniversitesi için aday oldum” dedi. Selçuk Üniversitesi’nin değişen dünya şartlarına uyum sağlaması gerektiğini kaydeden Yıldız, “Selçuk Üniversitesi’nin değişimi ve gelişmeyi yakalaması, yenilik ve gelişmelere önderlik edecek konumda, ülkemizin ihtiyacı olan politikalara üretebilmesi, gelişmenin motoru olabilmesi için birlik ve beraberliği ihtiyaç vardır. Bu beraberlik uyumlu ve huzurlu çalışma ortamlarının sağlanması, kurumsal üniversite yapısının oluşturulması, insana değer veren her türlü düşünceyi önemseyen hoşgörülü yaklaşımlarla sağlanabilir” diye konuştu. Yıldız, Selçuk Üniversitesi’nin çağdaş araştırma, eğitim ve öğretim ilkelerini uygulayarak, bilim ve evrenselliğin ışığında tüm toplum kesimlerini kucaklayan bir üniversite olmasının en büyük arzusu olduğunu söyledi.
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Kasım ayında yapılacak rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Prof. Dr. Ferruh Yıldız, “Selçuk Üniversitesi’nin gelişmesi, ülkemizde ve dünyada saygın bir konuma ulaşmasının kaliteli insan gücünün yetiştirilmesi, mevcut akademik kadronun en etkin biçimde kullanılmasına olanak sağlayacak eğitim ve insan kaynakları sisteminin oluşturulması, yasal düzenlemelerin yapılması, yatırımlar, destek ve teşvikler ile özendirici mekanizmaların hayata geçirilmesi ile mümkün olacağına inanıyorum. Selçuk Üniversitesi’nin değişen dünya şartlarına uyum sağlaması, değişimi ve gelişmeyi yakalaması, yenilik ve gelişmelere önderlik edecek konumda, ülkemizin ihtiyacı olan politikaları üretebilmesi ve yönlendirme konumuna gelerek, gelişmenin motoru olabilmesi için birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır. Bu beraberlik uyumlu ve huzurlu çalışma ortamlarının sağlanması, kurumsal üniversite yapısının oluşturulması, insana değer veren ve her türlü düşünceyi önemseyen hoşgörülü yaklaşımlarla sağlanabilir.” diye konuştu. Selçuk Üniversitesi’nde akademik erk ve bilimsel ilkeler ışığında yapılanmış ve sistematik bir biçimde güncel ve geleceğe yönelik çalışmaları planlayan bir üniversite yapısını oluşturmanın öncelikli hedefi olacağını kaydeden Yıldız, “Bu hedef doğrultusunda ülkenin ve üniversitenin önceliklerini gözeterek, çağdaş araştırma, eğitim ve öğretim ilkelerini uygulayarak, bilimin evrenselliği ışığında tüm toplum kesimlerini kucaklayan, kurumsal bir üniversite yapısına dönüşümü gerçekleştirmek en büyük arzumdur” ifadelerini kullandı.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.