Recent Comments

Yolumuz Yoksa? Oyumuz da Yok!

Bozkır ilçesine bağlı Kozağaç köylüleri bu seçimde de oy kullanmayacaklarını söylediler.

İlk olarak Memleket gazetesine "Yol yoksa Oy da yok diyen" Bozkır Kozağaç köyüne renklihaber.net muhabiri gitti ve olayı yerinde tesbit etti.

'Duble yol değil, 4 tekerli arac yolu istiyoruz'

Kozağaç köyü sakinleri İl Genel Meclisine ve İl Özel İdaresine sitemlerini belirttiler. 2007 seçimlerinde sandığa gitmeyen köylüler 2011 yılında da sandığa gitmeyeceklerini, 6 km'lik yolun sadece 100 metrelik kısmının açılıp kalan kısmını yarım bırakıldığını ve duble yol değil sadece araçlarının rahatça geçebileceği bir yol açılması talebinde bulunduklarını söylediler.

Konya'da O Köy yine Seçim Sandığına Gitmiyor

Kozağaç Köyü 2007 yılında yapılan genel seçimde oy kullanmadığı için, sorun olan yayla yolu aynı yıl İl Genel Meclisi gündemine alındı. Konuyu araştırmak için bir komisyon kuruldu ve komisyon incelemesinden sonra 6 kilometrelik yolun yapımı 2008 yılı yatırım programına alındı. İl Genel Meclisi'nden alınan kararın ardından yolu açacak olan İl Özel İdaresi'ne ait iş makinesi 2008 yılında yolu açmak üzere Kozağaç köyü yaylasına taşındı. Yol çalışmasına başlayan ve 100 metrelik kısmını açan iş makinesi dönemin Konya Valisi Osman Aydın'ın güvenlik gerekçesiyle çalışmaların geçici olarak durdurulması talimatını vermesi üzerine Bozkır'a götürüldü ve yayla yolu o günden bu güne öylece kaldı.

'Ahmet Davutoğlu'nu seviyoruz'

Davutoğlu'ndan yardım bekleyen köylüler; "Davutoğlu hemşerimiz, sevdiğimiz bir siyasetçi derdimize derman olsun, bize tarafsız iki kişi göndersin. Dinlesinler, gelsinler çekilen sıkıntıyı yerinde görsünler bize hak verecekler" dedi.

'Bu sesleri Başbakan duymalı'

Ak Partiyi seviyoruz destekliyoruz ama bu sesleri başbakan duymalı diyen Köylüler; demokratik hakları olan oy kullanma işlemini yapmak istediklerini ancak, madur olduklarını, hayvanlarını otlatmak için yaylaya çıkarmada güçlük çektiklerini, herhangi bir yaralanma olsa hastayı ya da yaralıyı taşıyabilmenin imkanı olmadığını, dolayısı ile bu 6 kilometrelik yolun açılmadığı sürece hiçbir seçimde oy kullanmayacaklarını belirttiler. [Renkli Haber]



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.