Recent Comments

Bursa Tophane’de Bozkırlı Şehidimiz.

Vatan uğruna canlarını hiçe sayan vatan evlatları topraklarından km’ler ce uzaklıklarda vatanın müdafaası için canlarını hiçe sayarak vatanın savunmasını gerçekleştirdiler.

Vatanın savunulması için ülkenin her yerindeki vatan millet ve Bağımsızlık ruhuna sahip evlatlar gibi Bozkır’ımızın evlatları da çocuk denecek yaşlardan başlayarak tüm yaşlarda akın akın yurdun her bir yerinde ki cephelerde canla başla çarpışarak vatanın bağımsızlığı için Bozkır topraklarından uzak il ve ilçelerde şehadet şerbetini tattılar.

Bugün burada bahsedeceğimiz şehidimiz Bursa’da Tophane’de Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Gazinin türbesinin yanında yatmakta olan Bozkırlı bir şehidimiz Hüseyin Oğlu Mehmet. Binlerce isimsiz şehidimize verdiğimiz isim Mehmet’imiz Mehmetçiğimiz.

Şehidimizi ve Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları Şad olsun.

Bu haberi yapmamıza vesile olan bilgi ve fotoğrafları bizlere ulaştıran Konya Bozkır Dernek başkanımız Burhan Yılmaz’a ve Çağlayan Kasabasından Bursa’da yaşayan Emekli Öğretmen Kemal Çelik’in eşi Güleser Çelik’e teşekkür ediyoruz.

Şehidimiz hakkında daha detaylı bilgi için  "Kültür Diliyle Bozkır" adlı Ali Ülvi Ülker Hocamızın Kitabının 176. sayfası inceleyebilirsiniz.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.