Recent Comments

VATANDAŞI ÇAMURDA GEZDİRMEM!!!

Bozkır Belediye Başkanı Mustafa UYAR, gurup kanalizasyon inşaatı çalışmaları esnasında gazetemizi ziyaret etti. “ Hizmete geldiğiniz günden bu yana, hangi çalışmaları gerçekleştirdiniz? “ Sorumuza teker teker cevap veren sayın başkan bu günlerde Bozkır halkının merakla beklediği bir takım sorulara da önemli cevaplar verdi.
Başkan UYAR, sözlerine belediye başkanlığını borç içinde devraldığını ve bu borçları hala ödemekte olduğunu vurgulayarak başladı.
 -Başkan Uyar sözlerinde;  Benden önce ki dönemde alınan kepçe ve itfaiyenin borcunu ödüyorum hala! Hem o dönemin kalan borçları hem de benim dönemimde yapılan hizmetlerin borçlarını düzenli olarak ödüyoruz. Kıt imkânları olan bir belediyenin borçsuz hizmet götürmesi imkânsızdır elbet, lakin yapılan hizmet ile bu borcu daha ödenebilir hale getirmek de bizlerin görevidir.  Geçmiş dönemde sürekli zarar eden, ne kazandırdığı ne kadar kaybettirdiği belli olmayan et arabasını yeniledik ve para kazanır hale getirdik. Bununla birlikte belediye kum ocağı zarar ederken şimdi aylık 30-40 milyar geliri olan bir işletme haline getirdik Bunlar laf değil hizmettir!. Bu takım işletmelerimizden elde ettiğimiz gelirlerle de “ daha yaşanılabilir Bozkır “ için hizmet etmeye devam ediyoruz.
Sayın Başbakan yardımcısı Cemil ÇİÇEKin verdiği açık çeki değerlendiremediğiniz yönünde eleştiriler var. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Evet, sayın bakanımız açık çek bıraktı gitti. Bizde bu çeki elbet en doğru şekilde değerlendirmek için uğraşıyoruz.  Sayın bakanı ziyarete gittik ve taleplerimizi ilettik, bu taleplerimiz içerisinde gerçekleşmesi zaman alan taleplerimizde vardı kısa vadeli çözümü olan sorunlarda vardı. Fakat bakanlık kapısının bir ağırlığı vardır, belediye başkanlığının olduğu gibi... Bu yüzden mızıkçı çocuklar gibi ağlayıp bu ağırlığa ters düşen davranışlar sergilemek kimseye bir şey kazandırmaz. Zaman içerisinde bu çeki nasıl değerlendirdiğimiz ve meydanlarda verilen sözlerin arkasında ne kadar durulduğu nun takdirini halkımız verecektir. Dedikoduları geçin. Dedikodularla iş yürümüyor…
Şehir merkezinden geçen arıtma sisteminin güzergâhında ki yollar hep kazıldı ve parke taşları söküldü. Bunun getirdiği sıkıntıları ne zaman ve nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz?
Ben o yolları çok kısa zaman da  yaparım, lakin bizim çöpe atacak o kadar paramız yok. Olsa bile yine yapmam şu an.  Kazılan sert zeminlerin dolgusunda kullanılan malzemenin ‘’oturmasını’’ bekliyorum. Bu gün yapsam o yolu ertesi gün sökecez,  söküp yeniden yapmak zorunda kalacağız. Biz yaptığımız işi sağlam yapalım ki ömürlük olsun. Bu konuda vatandaşlarımız, özelliklede esnaflarımızdan biraz daha sabır ve anlayış bekliyorum. Bu Bozkır hepimizin! Çöken noktalar çöktükçe yeni malzeme döküp zemini iyice sıkıştıracağız ki bir hızlı bir şekilde yol otursun. Şu an hazırda 400  bin parke taşım var.  Ayrıca yakın zamanda döşenmiş yıpranmamış olan ve çalışmalar esnasında sökülen taşları da atmıyoruz.  Sağlamlarını ayrıştırıyoruz ki gerekli yerlerde kullanabilelim, malzeme sıkıntımız olmasın. Vatandaşımız merak etmesin. Mustafa UYAR vatandaşına tozda yedirtmez çamurda da yürütmez.
Belediye maddi yönden sıkıntılı, ve kullanılan araçların çoğu eski ve hacizli bir durumda bu konuda ne demek istiyorsunuz?
Evet, belediyemizin devlete olan borcu 6.5 milyar TL var, özel işletmelere olan borcu ise 1.5 milyar. Tl idi. Bu borçtan ben kesinlikle kaçmadım ödemeye devam ediyoruz . Belediye olarak hiçbir şeyimiz tam değil. Kanalizasyonumuz eksikti, İçme su hatlarımız eksikti, Belediyeye ait araçlarımızın hepsi eski ve hacizli önceden gelen borçlar nedeni ile. Bütün araçlarımızı yeniledik, kanalizasyonumuza girdik. Hatta PTT hatlarımızıda değiştirmek için çok mücadele verdik. PTT hatlarıda değişmeye başladı aradan PTT hatlarınıda değiştiriyoruz. Bu arada belediyeden 5 kişi emekli ettim. Emekli olan arkadaşlarımıza toplam 300 tl. belediye olarak ödedik. Bu sıkıntılar çerçevesinde belediye olarak ileriye yürüyoruz.  Bunun yanında konkasör’ü (taş kırıcı) yeniledim. 300. 000 tl sadece ona harcadık. Mezbahaneyi yeniledik pırıl pırıl yaptık.  Sıvası, çatısı her yeri tek tek elden geçti. Önceden yapılmış kız yurdunu dizayn ettim. Ne yaptınız derseniz “yapılmış çatıyı söktüm”  %20 eğim vermişler, Türkiye şartlarında en az eğim %33’dür, ki Bozkır’ı %33’de kurtarmaz. Böylelikle çatısını yıkmakla başladık işe. Kaloriferi, suyu, çatısı, boyasını tamamladık ve kredi yurtlar krumuna hibe ettim bu sayede de öğrenci arttı. Ama herkez biz başladık, biz yaptık diyorlar önemli değil. Hastane inşaatı ihalesinin yapılmasına rağmen iptali söz konusu idi. İmarı ile oynanmış. Belediye olarak yapılanların farkına varıp imarını hemen düzelttik. İstimlak edilen yerler, ihale edilen yerler değişikti onu meclisten hemen çıkardık ve mütaahhide devrettik. Bugün mezbahane zarar ediyordu. Bir kaç  kişiye ekmek kapısı açtık ve kara geçti.
Taş ocağı ne durumda önceki haliyle şimdiki halinin arasında gözle görünür bir fark olduğu söyleniyor bu konu hakkında ne dersiniz?
Tamamem kendi gayretlerimle Belediyeden kuruş para çıkmadan patlayıcılarını Konya’dan getirttik. Roklarla 500’e yakın patlama deliği açıldı. Patlamaya hazır durumda bunların hepsini belediyeden kuruş çıkmadan yaptırdık.
Belediyeye ait araç filosunda gözle görünür bir yenileme çalışmaları var yenileme işlemleri deva m edecekmi?
İş makinelerinin hepsini değiştirmek için çalışmalara başladık. İlk olarak Hundai marka bir kepçe aldık. Aldığımız kepçe için belediyemizden yine kuruş para çıkarttırmadım. Ne yaptım. Konya Çimentoya aldırdım.  Mucur karşılığı ödedik. Yine Konya çimentodan parasını alarak Konkasörü yeniledim. Oradan aldığım para ile 3 ay gibi kısa bir süre içinde mal karşılığı belediyemizin borcunu ödedik. Şu anda taş ocağı Konkasör (taş kırıcı) sayesinde altın çağını yaşıyor. Belediyemizin en büyük gelir kaynaklarından biride şuan taş ocağıdır. Şimdi Csp kepçe paramız var. Ve bu paranın %80’ini ödedim. Mal karşılığı ödedim. Önümüzdeki günlerde yine Konya çimento dan 200.000 tl gibi bir para ile bir kamyon alacaz. Cenaze arabasını iki tane duyarlı  kardeşimiz sayesinde sağolsunlar değiştirdik. Et arabasını marketlerimizin ve Bozkır’ı sevenlerin sayesinde değiştirdim. İller bankasından 180.000 tl kredi istedim. 2 adet mercedes minibüse yazıldık ve şuan minibüslerimizi bekliyoruz. Devlet malzeme ofisinde paramız yatıyor. Hepsini ödedik. Bu minibüslerle ilçe merkezinde büyük şehirlerde olduğu gibi belirli bir hat üzerinden belediye servisi olarak çalışacaklar.
Peki kazı çalışmaları devam ediyor, kazı yapılmışken diğer içme suyu boruları da değişecekmi ?
Evet kısa bir süre önce alt yapıya girdik. Kanalizasyon devap ediyor bütün hızıyla. Vatandaş bana diyorki şehir suyunu niye değiştirmiyon diye tepkiler vardı. Ama değiştiriyorum. Kanalizasyon hattının diğer tarafınada yeni şehir suyu boruları döşeniyor. Aspes borularını iptal ediyorum. İlçe merkezi birkaç gün susuz kaldı. Bunun nedeni ise ana hatların tamamının değişmesinden dolayı oldu. Bu yüzden ilçe halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum. Bunların hepsi olacak. Bu çileyi hep beraber çekecez ve sefasını her beraber süreceğiz.   
Yakın zamana kadar atıl vaziyette bekleyen belediye dükkanları ne zaman ihale edilip kiraya verilecek. ?
O dükkanları gördükçe her zaman üzülüyorum. Belediyemizin parası olmamasına rağmen belediye olarak o dükkanlarımızın çatılarını kurduk ve birkaç ay içerisinde ihale edilip hak sahiplerine teslim edilecek. Bu arada yeni başlayacak olan yeni sanayi sitesi önümüzdeki ay içerisinde kesin olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ihale edilecek. Kredi aldık toplam 50 kişi vardı bunu 48 kişiye düşürdüler. Gece dahi imar değişikliğine gittim. Biran evvel bitsin diye. Galericilerin oturduğu dükkanlara hala borcum var. O borcuda yavaş yavaş ödüyoruz.
Arıtma tesisinin hattı döşenmekte peki , dönüşüm yeri  yani reğülatörlerin olacağı yer ne durumda ?
Belediye olarak Çarşamba çayı arıtma tesisinin olacağı bölge toplam 38.000 m2’dir. Bu alanı istimlak etmiş durumdayız. Bunun 20.000 m2 sinin parasını ödedik. Geriye kalan 18.000 m2 alanın parasını ödemek için İller bankasına başvurduk bekliyoruz en kısa zaman içerisinde ise ödenmesi gereken arsaların parasını ödenecek.  Arıtma tesisinin olacağı yerin ihalesi ise akşam sabah olacak.
İlçemize yeni yapılmakta olan öğrenci yurdu ne durumda ?
Kız yurdunu teslim ettik. Yök bize 3 bölüm sözü verdi. Alabildiğimiz sadece 1 bölüm oldu. Bu yurdu da teslim ettiğimde 2 3 bölüm daha bekliyoruz. İnşaallah verirler.
Son olarak söylemek istediğiniz bir şey  varmı ?
Evet. İlçemize bir öğretmen evi ihtiyaç. Bu konu hakkında bir proje hazırladık. Hazırlamış olduğumuz projede kütüphane olduğu için red aldı. Yeni bir proje hazırlayıp sunduk inşallah bu projemiz kabul görür ve yakın zamanda ihaleye çıkar böylece Bozkır’ımızada yeni bir öğretmen evi kazandırmış oluruz. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.