Recent Comments

Aman Dikkat

Yaz geldi, Bozkır nüfusu iki katına çıktı. İnsan nüfusu artınca malum araç sayısıda arttı. Bozkır içinde ki kanaliasyon çalışmaları da işin içine girince biraz sıkıntı yaşandı, ama gönülün sığdığı yere her şey sığarmış. Keşke her mevsim böyle çoşkulu ve kalabalık olsa Bozkır, ama yakında tatil bitince, suyu çekilmiş değirmene döner ilçemiz. Araçlar arttı dedik ya,önemli olan araçların artması değil, araçları kullananların dikkatsizliği…




 Şehir içinde yapılmaması gereken hareketlerin yapılması hem can hem mal güvenliğini tehlikeye sokmakta. Özellikle bazı tatilcilerin araçlarını çocuklarına teslim etmeleriyle sorun başlıyor. Her araçta bir kaç genç, son haddinde müzik sesi ve aşılmış hız limiti hem kendi canlarını hemde başkalarının canlarını riske atmakta. Ailelerin bu konuda gençleri biraz uyarmaları gerekiyor.

Sıcaklarla birlikte artan dikkatsizlikler,düğün konvoylarındaki disiplinsizlikler ve daha bir çok sorun yüzünden her gün ölümlü kaza haberleri dinliyoruz. İlçemizde ve diğer yakın yerlerden gelen üzücü haberler herkesin canını yakıyor. “Benim başıma gelmez” dememek lazım, çünkü siz ne kadar dikkatli olsanızda karşı tarafın dikkatsizliği ve kuralsızlığı sizinde canınızı yakabilir, Allah korusun. Herkes kendince önlemini tedbirini alırsa, daha güvenli bir trafik olacağına inanıyorum. Uykusuz yola çıkmamaya özen gösterin, uykunuz geldiğinde gideceğiniz yere çok yaklaşmış olsanızda çekin bir kenara uyuyun. Yolunuza çıkabilecek hayvan, traktör, biçer döver gibi herşeyi hesaba katıp ilerleyin. Özellikle gece yolculuklarında, maalesef hiçbir ışık ve uyarıcı aleti olmayan tarım araçlarının her an önünüze çıkabileceğini hesap edin.




Özellikle İçanadolu’da yolculuk yapıyorsanız ,hasat dönemlerinde daha da dikkatli olmanız gerekiyor zira hasat dönemlerinde bu tür araçların yol açtığı kazaları sık sık haberlerde izliyoruz. Ve maalesef her şoförün bu tarım araçlarıyla ilğili atlattığı bir kaza anısı vardır. Aman dikkat edin.
Sevdiklerimize kısa bir hatırlatma yaptık,umarım gelenlerde gidenlerde kazasız belasız yerlerine varırlar. Hayırlı yolculuklar herkese…


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.