Recent Comments

Kuşçalılar Gönüllerince Şenlikte Eğlendiler


İlçemize bağlı Kuşça Köyünde bu hafta Gurbetten Sılaya Kuşça Köyü Şenliklerinde bütün Kuşçalılar ve Çevre Köylerden misafirler gönüllerince eğlendiler.


    Konya Kuşçalılar Derneği tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Gurbetten Sılaya Kuşça Köyü Şenliklerine ilgi yine beklenenden fazlaydı. 23 Temmuz Cumartesi akşam eğlencesiyle başlayan şenlik etkinliklerinde sahne alan Konyamızın yerel sanatçılarından Şefika Çopur ve Konyalı Eda izleyicilere güzel anlar yaşattılar. Ayrıca Grup Kaşıks ve Kuşçalı Rap Müzik Sanatçısı Enes Palabıyık da sahne alarak geceyi daha güzel hale getirdiler.


Şenliğin gündüz bölümü ise Pazar sabahı mezarlık programıyla başlayarak mezarlıkta yapılan duanın akabinde şenlik alanına geçildi. Misafirlere ikram edilen Kuşça Etli Pilavı beğenileri topladı. Şenliğe katılımın dört bin civarında olduğu gözlenirken sunuculuğunu Aslan Mustafam Çil’in yaptığı gösteriler başladı. İlk olarak sahneye Konyalı İlahi Sanatçısı Sinan Dalkılıç ve Semazen Grubu çıkarken izleyenlere duygulu anlar yaşattılar. Daha sonra bu yıl ikincisi yapılan ağalık seçiminde ise beklenin dışında Zübeyde ALAGÖZ adında bir bayan hemşerimiz açık artırma sonucu 25.000 lira ile Ağalık ünvanını almaya hak kazandı. Dernek başkanlarının ve yöneticilerinin konuşmalarının ardından sahneye Niyazi Çoşkun ve Kuşçalı Enes Palabıyık çıktı , aşırı sıcağa rağmen hemşerilerimize  gönüllerince müzik ziyafeti verdiler.


Daha sonra gecikmeli olarak sahneye Hıdır Dündar çıkarak bağlamasıyla türküler söyledi. Son olarak ise Konya Genç Kuşçalılar Grubu Temsilcisi Veli GÜL bir selamlama konuşması yaparak şenliği hazırlayanlara teşekkür etti.
Haber Merkezimize konuşan İzmirde Yaşayan hemşerilerimizden Kamil Aydın ise 50 yıldır ilk defa köyüne şenlik vesilesi ile geldiğini ve köyünü memleketini görmekten dolayı çok duygulandığını dile getirerek bu organizasyonu düzenleyenlerden Allah Razı Olsun dileklerini iletti.


Bizlerde bozkirkusca.com Haber Merkezi ve Siristat Haber Merkezi olarak bu organizasyonu aylardır gecesiyle gündüzüyle çalışıp bu şenliği  hazırlayan Başta Dernek Başkanımız Zeki YAVUZ , Nazif PALABIYIK , Vehbi  YÜCEL, ve Mehmet Ali CAN’a Çumra’daki organizasyonu yürüten ilerlemiş yaşına rağmen gencecik gönlüyle taktirleri toplayan Abdullah İZMİR amcamız , Rıza Bilgili ve Halil Obayeri’ne Sanatçı Sponsorumuz Adem AY´a maddi manevi desteklerini esirgemeyen Yusuf GÜL ve İbrahim SAĞIR´a ve   Genç oluşum olarak nitelendirilen KONYA KUŞÇALI GENÇLER GRUBU’na Teşekkürlerimizi ileterek bu tür organizasyonların artarak devam etmesini temenni ediyoruz.

Bozkirkusca.com Haber Merkezi
Mehmet Ali Palabıyık
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.