Recent Comments

-Sorumsuzluk Had Safhada-

Bozkır’ın Konya çıkışı istikametinden hemen sola doğru saptığımızda, Yolören (Fart), Pınarcık, Avdan köyleri üzerinden, Torosların inişli, çıkışlı tepelerinden koruluklar arasından, vadi boyu ekin tarlalı ovadan geçerek Akören ve Hatunsaray’a varırsınız. 




Sonra Kozağaç’ı yolu üstünde şık ve bakımlı belediye parkının konforunda havuz başında dinlenip keyifle çayınızı içtikten sonra Konya Şehir Merkezi’ne gidersiniz.









 Bu güzergahta hatır sayılır derecede trafik yoğunluğu vardır.
Pınarcık, Avdan yolu üstündeki yüz yıllık mazisi olan Mavi Köprü, Beyşehir Gölü’nden gelen mavi su kanalı üstünde o dönem Alman işçiliğinin özelliğini yansıtır. Köprü görüntüsü itibariyle seyri insana haz ve zevk veren adeta inci kemer görünümünde olup, zamanımızın köprüleri ile kıyas edilemeyecek güzelliktedir.
 Mavi Tünel çalışmalarından önceleri Pınarcık Köyü’nden Kanala inerken köprünün sağlı, sollu her iki tarafında oltaları ile balık tutan insanları ve dut ağaçları altında, yeşillikler arasında piknik yapan aileleri, koşuşup oynayan çocukları, yamaçlara tırmanan oğlak ve keçileri görürdük. Buraların tabii manzarası seyredenleri büyülerdi.
 Şimdilerde ise mavi tünel çalışmaları sırasında çıkarılan moloz taşları, tünel atıkları mavi köprüden Avdan’a çıkan yolun yanı başından başlayarak Apa Barajı yönüne doğru yığılarak adeta kirli kurşuni renkte maden ocağı işletmesi görünümündeki tepecikleri oluşturmuş, buranın görüntü kirliliği ise had safaya ulaşmıştır.
 Önceleri seyrine doyulamayan bu doğa güzeli yerin böylesine hoyratça tahribine gönlümüz razı gelmiyor.
Çevreci zihniyetteki anlayışımız bu kadar mı ucuzladı? Onun için mi halk olarak doğal çevremizi koruyup, sahiplenemiyoruz. Acaba harfiyatın döküm sahası olarak önceleri doğal çevreye zarar vermeyecek, görüntü kirliliğine yol açmayacak bir alan tespiti yapılamaz mıydı? Diye düşünmeden edemiyoruz.
Neticede Pınarcık’tan Mavi Köprü’ye doğru indiğimizde yukarıdan Köprü’nün her iki yakasına doğru karşıdan baktığımızda sol tarafta yeşillikler içinde cenneti sağ tarafta ise görüntü kirliliğinin duygularımızı körelttiği cehennemi görmekteyiz.
 Bu kadarla bitmedi. Bu alana dökülen harfiyat atıkları, kaya ve taş parçası molozlar ise Avdan’a çıkarken, önemli bir tehlike arz etmektedir.
Denetimden uzak üstünde, şantiyesi, işçisi, bekçisi olmayan harfiyat sahasında gözümüzle tanık olduğumuz manzarada yol ortasına oturmuş kaya kitlisi fotoğrafında görüldüğü üzere bizi korkutup, şaşırtmıştı.
Kaya ve taş parçaları, tünel atıklarından oluşan tepeciklerden akıp gelerek yolun ortasını tutarak oturmuş.
 Bu kaya parçası yoldan geçen herhangi bir aracın üstüne düşebilirdi. Yada gece karanlıkta bu güzergahtan geçen araçlar yolum tam orta yerindeki bu kaya parçasına çarpıp bir felakete neden olabilirdi.

 Gerekli önlemi almayıp herşeyi şansa bıraktığımıza göre, bu vurdum duymazlığı da sürücülerin şimdilik şans eseri kazasız belasız atlatmış olmalarını dilerim. Öncelikle o bölgede güvenli bir emniyet önleminin alınması gerektiğini düşünenlerdeniz. İlgili ve sorumluların dikkatine sunulur…

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.