Recent Comments

Yazın sıcağında Soğucak bir yayla şenliği

Bozkır Soğucaklılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen, 6. Yayla Şenliği hafta sonu Örtülü Yaylasında yapıldı.



Bozkır Soğucaklılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen, ‘6. Yayla Şenliği’ hafta sonu Örtülü Yaylası’nda yapıldı. Bozkır’ın şirin köylerinden olan Soğucak Köyü, hafta sonu yüzlerce yöre sakininin buluştuğu güzel bir yayla şenliğine ev sahipliği yaptı. Soğucak’ın yine kendisi gibi şirin yaylarından birisi olan Örtülü Yaylası’nda düzenlenen şenlik sadece bölgeden değil, Konya’nın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce Soğucaklıyı buluşturdu. Soğucaklılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yamaner, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, şenlik vesilesi ile kendilerini yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerine teşekkür etti. Yamaner, “Şenliklerimize bir süredir ara vermiştik. Bu yıl bir kez daha düzenlenen şenlikler vesilesiyle hemşehrimiz ile bir araya geldik. Belki uzun yıllar görüşemeyen yöre sakinlerimiz birbirleri ile hasret gidermek imkanı buldu. 


Belki uzun zamandır görüşemeyen akrabalar şenlik sayesinde yeniden kucaklaşma imkanı buldu. Şenliklere ve belirli aralıklarla tertip ettiğimiz bu tür eğlencelere önem vermemizin nedeni bunun içindir” dedi.
Şenliklerin gerçekleşmesinde kendilerine her konuda destek veren iş adamlarına ve Soğucak Köyü sakinlerine teşekkür eden Yamaner, “Binlerce vatandaşı bir araya getirmek tabi ki kolay olmadı. Bunun için mutlaka hayırseverlerimizin ve iş adamlarımızın desteklerine ihtiyacımız vardı. Bu yıl da şenliğin gerçekleşmesinde bizlerden hiçbir şekilde desteklerini esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl da diğer yıllarda olduğu gibi etkinliğimize katılan tüm dostlarımıza bizim bir geleneğimiz olan etli bulgur pilavı çorba, irmik ve ayran ikram ettik. Akşam saatlerine kadar sürecek olan şenliğimizde herkese fazlasıyla yetti. Yemek organizesini yapan ustalarımıza da bu konuda ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Herkesin gönlünü alarak gelen hiç kimseyi boş çevirmediler” diye konuştu.
Bu yıl şenliklerde ilk olarak hediye çekilişi yaptıklarını da dile getiren Yamaner, “Soğucaklı iş adamlarımız ve hayırseverlerimizin destekleri ile düzenlediğimiz hediye çekilişinde çok güzel hediyeler vardı. Bunlardan en önemlisi ise bir adet düve idi. Düvenin yanı sıra, buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, börek fırını, ütü, iki adet bisiklet, bir adet erkek kol saati, bir adet çeyrek altın ve bir adet televizyon şenlik süresince satılan biletler arasında yapılan çekilişti sahiplerini buldu. Hemşehrilerimiz bu çekilişe de büyük bir destek vererek bir sonraki şenliğin yapılmasına ve 
derneğimizin ihtiyaçlarının giderilmesini sağlayacak maddi bir katkıda bulundu” şeklinde konuştu.




Şenliklerde yapılan hediye çekilişinde bir adet düve 14 yaşındaki Erdal Yarar’a çıkarken çamaşır makinesi ile şenliğin güvenliğini sağlamak için Bozkır’dan gelen Jandarma ekibinde görevli Jandarma Er Yusuf Keskin’e çıktı. Trabzonlu olduğu ve teskeresine 52 günü kaldığı öğrenilen Jandarma sadece şenliğe destek olsun düşüncesi ile aldığı bilete hediye çıkmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu benim aldığım hediyelerin en anlamlısı. Bu hediyeyi Soğucak’ın bir hatırası olarak kabul edeceğim” dedi. 14 yaşında düve sahibi olan Erdal Yarar ise bu sevincini annesi ile paylaşırken, “Düve bizim için çok değerli bir hediye oldu. İnşallah bize maddi yönden de büyük bir katkı sağlayacak. Soğucaklılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne ve bu hediyeleri temin eden büyüklerimize teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde bizim de artık bir düvemiz oldu” dedi.


Sabah erken saatlerde başlayan ve akşama kadar devam eden şenliklerde Müzik Halhal gurubu, Niyazi Coşkun ve ekibi ile Bozkır’ın vazgeçilmezi olan Bozkır Ekibi, birbirinden güzel türküleri ve oyun havaları ile şenliğe katılan tüm davetlilere unutulmaz bir konser verdi.


Şenliğe katılan Soğucak sakinleri de böylesine anlamlı bir günde akrabalar ile bir araya gelmenin huzurunu yaşadıklarını söyledi.

ALİ SAİT ÖGE
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.