Recent Comments

Fırıncıların ateş karşısında zor zamanları

Fırınlarda ocak başında çalışan ustalar Ramazan ayında zor anlar yaşıyor.
Fırınlarda ocak başında çalışan ustalar, Ramazan ayında zor anlar yaşıyor. Ramazan ayında yüksek hava sıcaklarına rağmen fırınlarda çalışanlar ateş karşısında işlerini yapmaya devam ediyor. Fırına verdikleri ekmek ve Bozkır’ın meşhur peynirlisinin yanmaması için sürekli yanan ocağın başında bulunan ustalar, dışarıdaki sıcağın yanı sıra içerdeki kızgın ateşin sıcağına da maruz kalıyor. 320 dereceyi bulan sıcaklıktaki fırınların karşısında Bozkır’ın ekmek ihtiyacını ve evlerden gelen içlinin peynirli yapılmasını karşılamaya çalışan ustalar susuzluğa ve sıcağa meydan okuyor.


 Ateş karşısında çalışmanın Ramazan ayında iyice zorlaştığını belirten, Tadım Taş Ekmekte çalışan fırın ustası Mekki Divarcı, “Ramazan ayının yaz aylarına gelmesiyle ramazan ayında ocak başında çalışmak daha da zorlaştı. Dışarıda 30- 35 derecelik bir sıcaklık var. Ocakta 320 dereceyi bulan bir ısıyla yanıyor. Daha öğle olmadan iyice susuyoruz. Ramazan ayına kadar 4 ile 5 litre arasında su içiyorduk. Ramazan ayında su da içemiyoruz. İşimiz iyice zorlaştı. Susuzluktan ve ocağın sıcağından gözlerimizi zor açıyoruz. Ancak bu işi de yapmak zorundayız. Çalışıp evimize ekmek götürmemiz gerekiyor” dedi.



Fırında pide ve peynirli yaptırmak için bekleyen vatandaşlarda: “Gerçekten biz bile burada beklerken fırının ateşinden etkileniyoruz. Fırının yanında duran ustalarımıza Allah sabır versin diyoruz” dediler.











Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.