Recent Comments

İŞTE FIRSAT


Hoşgeldi ,sefa getirdi. Ömrü olan yeniden gördü Ramazanı… Geçen yıl “ömrü olana yine gelir” demiştik. Geldi şükür ,ama bu yıl ki sıcaklık değerlerinde Allah oruç tutanların yardımcısı olsun. Hele de açık havada, güneşin altında çalışmak zorunda olupta, oruç tutacak olanlara Allah sabır ve güç versin.
Umalım ki bu yıl oruç tutan herkes, oruç tutmanın gerçek gayesini anlayarak oruç tutsunlar.Ağzında küfür,kalbinde fitneyle yatıp kalkanların, orucun sadece aç kalmak demek olmadığını anlamalarını, idrak etmelerini diliyorum. Aslında bu tüm insanlığın ve Yaradanın isteği elbette, ama gerçeği okumaktan uzak bir toplumda bazı şeyleri anlamak zor oluyor.
Ramazan ayının en güzel taraflarından birisi de camilerin cemaatle dolup taşması… Ne güzel, herkes camiye akın ediyor. Vakit namazları ve teravih namazlarında camilerde yer bulunmuyor. İşte bu ay aslında bulunmaz fırsatı da beraberinde getiriyor. Camilerde vaaz veren hocalarımızın, vaazlarda topluma temizliği anlatmaları için daha güzel bir imkan olamaz. İç temizliği ayrı bir konu, ama dış temizliğinde ne kadar önemli olduğunu anlatmak gerekiyor. Abdest almanın ne anlama geldiğini bilmek gerekiyor. Hemen bir örnek vereyim, abdestini alıp elini yüzünü kurulayan bir adamın, o koca parmağını burnuna sokup camiye varıncaya kadar burnunda hazine aramasının, sonra o parmakla caminin halısında secde etmesinin yanlış olduğunu anlatabilirler. Umumi yerlerde temizliğe dikkat edilmesi gerektiğide anlatılabilir. Kamu mallarına zarar vermenin vebali konusunda da insanlar bilgilendirilmeli diye düşünüyorum. En basiti umumi tuvaletlerde en az evlerinde ki kadar temizliğe dikkat edilmesi gerektiği, bir müslümanın en çok dikkat etmesi gereken şeylerden birisinin temizlik olduğunu anlatabilirler.
Ramazan ayı topluma doğru kaynaktan doğru bilgi vermek için bulunmaz bir fırsattır diye düşünüyorum. Mesela hoş görü hakkında da bilgiler verilebilir. İnsanların ibadetlerinin sadece kendilerini bağladığı, başkalarının ibadetlerini kimsenin yargılayamayacağıda anlatılmalıdır. Oruç tutana saygı göstermeyi aynı zamanda oruçlununda tutmayana saygı göstermesini öğretmek, anlatmak gerekiyor.
Biz okumaktan ve öğrenmekten uzaklaştıkça ,beyinlerimizi hurafelerle doldurdular. Bu yüzden Ramazan aylarında bari gerçeği doğru kaynaklardan öğenmek ,öğretmek en güzel ibadettir diye düşünüyorum. Keşke müslümanım diyen herkes gerçekten müslümanlığı bilse öğrenebilse de tertemiz bir toplum olsak. Hırslarımız, nefretlerimiz, kinlerimiz yok olsa… Keşke hepimiz gerçekten dinimizi tanıyabilsek ve güzeliğini inceliğini anlayıp ona göre yaşayabilsek.
Bu Ramazan herkese mutluluk ve huzur getirsin. Hayırlı Ramazanlar herkese… 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.