Recent Comments

Mavi Tüneli zamanında bitireceğiz

Adalet ve Kalkınma Partisi Parti Konya İl Teşkilatı, 12 Haziran Genel Seçimlerinin ardından yeniden oluşturulan yeni kabine üyelerini Ankara temasları kapsamında ziyaret etti.



Programda başta Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ziyaretleri vardı. AKP Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Milletvekilleri, merkez ilçe belediye başkanları ile il yürütme kurulu üyeleri ve merkez ilçe başkanları katıldığı Ankara programı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ziyareti ile başladı.

 
EROĞLU: EN BÜYÜK YATIRIMI KONYA’YA YAPTIK
Bakan Veysel Eroğlu, gönüllerinde özel bir şehir olduğu için Konya’da bir yatırım olacağı zaman fevkalade heyecanlandığının altını çizdi. Eroğlu, “Biz bakanlık olarak bugüne kadar en büyük yatırımı Konya’ya yaptık. Yani Konya tarihinde görmediği yatırımı almıştır. Örneğin 8,5 yılda Konya’ya şu ana kadar 1,2 milyar TL yatırım yaptık ve yatırımlarımız önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek. Mavi Tünel Projesi çalışmaları maşallah çok iyi gidiyor.  Projenin zamanında tamamlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Yer altı sularının değerlendirilmesi ve modern sulama sistemleri için Türkiye’de ilk kez Konya İl Özel İdaresi ile anlaştık ve DSİ kanalı ile 76 Milyon TL ayrıldı ve vatandaşa kuyudan sulama sistemlerinden yağmurlama ve damlama sistemlerine geçelim dedik Konya’da suyu olmayan köyümüz yok” dedi.
 
HER AİLEYE SOSYAL DESTEK UZMANI
AK Parti Konya İl Teşkilatı’nın gün içindeki ikinci ziyareti, genel seçimlerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na getirilen Fatma Şahin’e oldu.
Bakanlık olarak toplumsal yapı ve ailenin daha da sağlamlaştırılması için önemli projeleri en yakın zamanda hayata geçireceklerini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin şunları söyledi; “Amacımız, özellikle toplumun bugün yaşadığı birçok soruna, koruyucu önleyici tedbirler alarak, olaylar olmadan yanında olacağı modeller oluşturmaktır. Bu noktada aile ‘Sosyal Destek Projesi’ni çok önemsiyoruz. Aile hekimliği modeli gibi her ailenin nasıl bir hekimi varsa, her ailenin bir sosyal destek uzmanı da olacak. Çünkü ailenin durumuna göre sadece ekonomik destek vermeniz, onun sorunlarını çözmeye yetmeyebilir. Zihinsel özürlü bir anne varsa, alkolle mücadele eden bir baba varsa, o aileye yalnızca mali destek vermekle, ailenin mutluluğunu, huzurunu sağlamanız mümkün değil. Müsteşarımızın başkanlığında yeni bir heyet oluşturuldu. Amacımız, her aileye dokunmak, sosyal devlet olarak onun yanında olmaktır. Bugün birçok yaşadığımız sorunların arkasına baktığımızda, parçalanmış aileler geliyor. Amacımız, aileleri parçalamadan iri ve diri tutmak. Çünkü toplumun temeli aile” dedi.

KILIÇ: TÜM UĞRAŞ ALANIMIZ GENÇLER
AKP Konya Heyeti’nin gün içindeki son adresi ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’aydı. Ziyaretlerinden dolayı AK Parti Konya İl Teşkilatı’na teşekkür eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye’nin genç nüfusun en fazla olduğu ülkeler arasında olduğunu dile getirdi. Kılıç; “Türkiye nüfusunun 40 milyondan fazlası 30 yaşının altında. Bizler de bakanlık olarak gençliğimize yönelik, program, plan, proje, gençlik politikaları, gençlik şuraları gibi organizasyonları önceliklerimiz arasına koyacağız. Yani tüm uğraş ve faaliyet alanımız gençler olacak” diye konuştu. 
[Merhaba Haber]
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.