Recent Comments

Ramazan Bayramı

İdrak ettiğimiz Ramazan bayramını başta İlçemiz Bozkır'a, milletimize, tüm İslâm âlemine hayırlara vesile getirmesini Yüce Yaradandan niyaz eder. Siristat.Com Ailesi olarak cümle Müslümanların ayrı ayrı bayramlarını tebrik ederiz.

Ramazan Bayramı Hakkında Güzel Bir Makale Mutlaka Okuyunuz;


Bir fazilet, bereket ve mağfiret ayını geride bırakarak, bayrama ulaşmış bulunuyoruz. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azad vesilesi olan Ramazan ayına veda ediyoruz. Rabbimize şükürler olsun ki, bu yıl ki Ramazan Bayramına sevinç içerisinde kavuşmuş bulunuyoruz. Ramazan ayının aydınlında nurlanmış kalplerimiz ile Rabbimize milyonlarca hamd ediyor, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin gösterdiği yolda olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

            Rabbimizin emirlerini ifa ederek bir ay boyunca oruçlarını tutan namazlarını kılan mü’minlerin nefis mücadelesini kazananların bayramıdır. Bayramlar neşe ve sevinç günleridir. Bayramlar, mü’minler arasında sevgi ve kardeşliği, birlik ve beraberliği ilan eden müstesna günlerdir. İslâm, her çeşit düşmanlığı, ayrılığı yasaklamıştır. Buna karşılık, kaynaşmayı, dayanışmayı birlik ve beraberlik içinde yaşamayı emretmiştir.

 Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de : “Allah'a ve O’nun Resulüne itaat edin. Birbirinizle çekişmeyin. Sonra içinize korku düşer, dağılırsınız ve kuvvetiniz elinizden gider. Bir de sabredin. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir. Yine Rabbimiz başka bir Ayet-i Kerime’de: “Hepiniz toptan, sımsıkı Allah’ın ipine (Kur’an’a) sarılın. Parçalanıp ayrılmayın.” buyurmaktadır.


            Bizleri ayakta tutan, fitne ve fesadı yasaklayan şanlı dinimiz İslâm, bizleri birbirimize bağlayan, bizleri birbirimiz ile kaynaştıran bir nizamdır. Allah Resulü’ de: “  Nefsimin Yed-i kudretinde olan Allah'a yemin olsun ki, iman etmedikçe Cennet’e giremezsin. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız.” buyurmuşlardır. İşte bu Hadis-i Şerif tüm Müslümanların uyması gereken bir düstur olmalıdır. Aksi takdirde harici ve dâhili düşmanlarımız her an bizleri, birbirimize düşürmek için çalışmalar yaptıklarını asla unutmayalım. İşte bu sebeple Müslüman uyanık olup dinimizin kaidelerinden asla ayrılmamalıdır.

           Bayramlar sevgi, saygı günleridir. Her bayramda olduğu gibi başta bizlerin bu dünyaya gelmemize vesile olan ana- babamızı ziyaret edip ellerini öperek, hayır dualarını alalım. Hakkın rahmetine kavuşmuş iseler hayır duada bulunalım. Mümkün ise kabirlerini ziyaret etmeye çalışalım. Ayrıca komşularımızı, akrabalarımızı ziyaret ederek gönüllerini almalıyız. Fakirleri, kimsesizleri ve bilhassa yetimlerimizi sevindirmeliyiz. Bilhassa çocukları bu bayram günlerinde daha çok sevgi ile kucaklayarak, bugünlerin önemini anlatarak yaşatalım.
                                              
Âlemlere Rahmet Peygamberi olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz: “Bir Müslümanın kardeşini üç günden ziyade küs kalması helâl değildir.”  buyurmuştur. Üç günden fazla küs durmanın dinimizde yeri olmadığını hatırlayarak, dargın olduklarımızla barışmalıyız. Dargın olanları da barıştırmalıyız. Ayrıca, hastalarımızı ziyaret edelim. Çocukları bayramlarda sevindirelim.
           
 Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de :“ Sana ölüm gelinceye kadar Rabbına ibadet et.” buyurarak ibadetlerimizin devamlı olmasını istemektedir. Bu sebeple Ramazan ayı bitti diye, ibadetlerimizi taatlarımızı bitirmeyelim. Bitirmeyelim ki sonsuz bayramlara kavuşalım.
           
            Ramazan bayramının başta Şehri Malatyamımıza, milletimize, tüm İslâm âlemine hayırlara vesile getirmesini Yüce Yaradandan niyaz eder. Cümlenizin ayrı ayrı bayramlarınızı tebrik ederim.

Mehmet Emin YAĞMUR
Orduzu Kireç Ocağı Cami
İmam-Hatibi
İlahiyatçı-İktisatç
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.