Recent Comments

Vali Doğan'dan Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı kutlama mesajı

Vali Aydın Nezih Doğan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı için bir mesaj yayınladı.


Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi: Bir milletin kültürünü besleyen iki damar din ve tarih bu yıl aynı günde buluşuyor. Ramazan Bayramı ve Zafer Bayramını birlikte idrak ediyoruz. Esasen bu tevafuk bize milli varlığımızın gerçek temellerini bir arada yaşamak gibi bir eşsiz fırsat da sunuyor. Bu fırsat bize ecdadın bir yanda bereket ve rahmet ayı Ramazanı nasıl yaşadığını, cömertliğini hatırlatırken, diğer yandan da emperyalizme karşı asil duruşunu her türlü şartta nasıl sağladığına, aziz milletimizin küllerinden nasıl yeniden doğduğunu ilham ediyor. 


Tarih bir akıştır, şüphesiz tekrarı yoktur. Ancak örnek alınacak benzerlikleri de ıskalamamak gerekir. Türkiye’nin bölgesel güç olmaktan, küresel güç olmaya doğru evrilmeye başladığı şu zaman dilimini, bu asil milletin evlatlarının nasıl içselleştirdiğini anlamak için, Ramazan ayı boyunca yaşadığımız uluslararası sorunlara karşı duruşumuza bakmak yeterlidir. Libya’da ve Suriye’de yaşananlara karşı duruşumuz, Somali’ye sahip çıkışımız hep o aynı damarın yansımalarıdır. 


O damarda hem Ramazan Bayramı ruhu ve hem de Zafer Bayramı ruhu saklıdır. Konya bu ruhun dışavurumudur. İki güzelliği bir arada yaşadığımız şu müstesna zaman diliminde, İstiklal Harbinin kahramanlarını minnet ve şükran ile yad ediyor, vatan ve hilal uğrunda şehit düşenlerimize rahmet diliyorum. Bu vesileyle de Konyalı hemşerilerimize huzur ve sağlık içinde geçirecekleri nice Ramazan ve Zafer Bayramları diliyorum. [Memleket]

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.