Recent Comments

ZAMAN


Güz mevsiminin tebessümleri düşmeye başladı Ağustos gecelerine, Ağustos seherlerine. Zamanı gelen her şey gibi güz mevsimi de artık ben geliyorum diye tebessüm etmeye başladı yaz mevsimine.

Zaman misalindeki gibi, ciddi kararlar alabilecek disiplinlerin ciddiyetsizlikleri, makam ve mevki uğruna hırslarla örülmüş ikbal atmosferinin insanı boğan nursuzlukları ile sen ve ben’lerin peşinden koşup yetişememe, bir muştu olarak beklenilen birlik ve beraberliğimizi engelliyor, ümitleri kırmış görünüyor.

Ümitsizliğin getirdiği karamsarlık, neme lazımcılık, haksızlıklara ses çıkarmama, neme lazımcılık veya adam sendecilik…

Bunlara teslimiyet mi? Asla. O halde!

O halde; her alanda ümitvar olmaya, “biz” demeye, topyekûn ve her alanda kucaklaşmaya, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu, ülkemiz için de, Konyamız için de, Bozkırımız için de böyledir. Özelimizde birlik ve beraberliği sağlarsak, genelimizde de birlik ve beraberliği mutlaka sağlarız.  

Bozkır’ın evlâtları arasında, Bozkır’da, Konya’da, Ankara’da, İstanbul’da, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Bozkırlılar arasında bir uzlaşma sağlanması, artık ortak bir noktada anlaşılması gerekmektedir. Bunun için gök kubbenin, bütün ideolojiler ve siyasi parti tavassutlarından arındırılmış bir düşünce hâkimiyetindeki Bozkır bölümünde toplanmalı, Bozkır’ın sosyal, kültürel, turizm, ulaşım, bilim, teknoloji, çevre, spor, eğitim ve sağlık alanlarındaki meseleleri ortaya konulmalı, bu meselelerden kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi için el birliği, gönül birliği yapılmalıdır.

Bu el birliği ve gönül birliğinin kimlerle ve nasıl yapılacağını aslında hepimiz biliyoruz. Sanatçılarıyla, siyasileriyle, dernekleriyle, vakıflarıyla, mesleki teşekkülleriyle, okulları, öğretmen ve öğrencileriyle, basınıyla, yazarıyla, çizeriyle, şairleriyle, okumuş ve yazmışlarıyla biz Bozkırlılar soğukkanlı ve moralli olmak suretiyle birbirimize daima cesaret vererek, isteyerek, kararlı olarak ve birbirimize kenetlenerek üstesinden gelemeyeceğimiz iş yoktur evvel Allah. Zaman artık bu zamandır. Unutmayalım ki; “Biz Bozkırlıyız”, Bozkırlılar isterlerse üstesinden gelemeyecekleri iş yoktur.

Dokuz bin yıllık tarihinde; nice medeniyetlerin topraklarında durup tarihe selam verdiği ve adını zaman defterine yazdırıp sonra çekip gittiği mekân olan Bozkırımızla ilgili yapacağımız el birliği ve gönül birliği ile ilgili her şey de, artık zamanında yapılmalı.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.