Recent Comments

Otobüs Durağında Ölü Doğuma Soruşturma

Konya'nın Bozkır İlçesi'nde 8. 5 aylık hamile 32 yaşındaki Aysel Akkaya dün Devlet Hastanesi'nde muayene olduktan sonra sevk edildiği Konya'ya minibüsle 2. 5 saatte gitti ve hastaneye ulaşamadan minibüs durağında doğum yaptı.



Konya'nın Bozkır İlçesi'nde 8. 5 aylık hamile 32 yaşındaki Aysel Akkaya dün Devlet Hastanesi'nde muayene olduktan sonra sevk edildiği Konya'ya minibüsle 2. 5 saatte gitti ve hastaneye ulaşamadan minibüs durağında doğum yaptı. Sağlık Bakanlığı olayı soruşturmak için Konya'ya müfettiş gönderdi.

Bozkır'ın Büyükhisarlı Beldesi'nde oturan ve engelli maaşı alan 30 yaşındaki Halil Akkaya, kendisi gibi engelli olan 8, 5 aylık hamile eşi Aysel Akkaya'yı, kontrol için Bozkır Devlet Hastanesi'ne götürdü. Doktor yaptığı kontroller sonucunda doğuma 3 hafta kaldığını ancak erken doğum olma riskinin de bulunduğunu belirterek Halil Akkaya'ya eşini Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürerek yatırmasını istedi. Hastanede serum verilen Aysel Akkaya daha sonra Konya'ya gitmek üzere ayrıldı.

Akkaya çifti, Bozkır- Konya arasında yolcu taşıyan minibüsle 2. 5 saat uzaklıktaki Konya'ya giderken, yolda Aysel Akkaya'nın sancısı başladı. Konya'ya ulaşıp durakta minibüsten inen Aysel Akkaya, hastaneye gitmeye fırsat bulamadan aynı durakta doğum sancılarıyla yığılıp kaldı. Aysel Akkaya'nın kız bebeği ölü doğarken, 112 Acil Servis ekibi burada yaptığı ilk müdahalenin ardından Akkaya'yı Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ'NÜN AÇIKLAMASI

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci yaptığı yazılı açıklamada, olayı soruşturmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiğini söyledi. Aysel Akkaya'nın, Bozkır Devlet Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'ne kontrol amacı ile başvurduğunu, gelişme geriliği tanısı konularak ileri tetkik amacı ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini anlatan Küçükkendirci, şunları söyledi:

"Bu süreçte hastaneden alınan bilgiye göre ilgili hekim tarafından hastanın ambulansla sevkine gerek olmadığı kanaati ile hasta yakınlarının kendi imkanları dahilinde Konya'ya sevki yapılmıştır. İlçeden toplu taşıma aracı ile il merkezine gelen hastanın Karaman Caddesi Alakova yolu gişinde otobüs durağında doğumu gerçekleşmiştir. Olay yerine gelen 112 ekipleri bebeğin ölü olduğunu tespit etmiş, hasta Aysel Akkaya'yı Dr. Faruk Sükan Kadın doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürmüştür. Hastanın genel durumu iyi olmakla beraber tedavisi halen devam etmektedir. Olayla ilgili müdürlüğümüzün talebi üzerine Sağlık Bakanlığı Müfettiş görevlendirmiştir. " - Konya [medyarazzi]

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.